5 канал переоформив власників, програмну концепцію і редакційну раду

29 Липня 2010
18608
29 Липня 2010
15:38

5 канал переоформив власників, програмну концепцію і редакційну раду

18608
5 канал переоформив власників, програмну концепцію і редакційну раду

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29 липня переоформила супутникову ліцензію ТРК «НБМ» (5 канал) у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції, редакційної ради, уточненням оператора телекомунікацій.

 

Що стосується програмної концепції, то НБМ зменшив відсоток української мови зі 100% до 95%, зменшив кількість власних програм з 20 годин до 17 годин 48 хвилин на добу, але збільшив кількість національного аудіовізуального продукту з 22 годин до 23 годин 15 хвилин на добу. Формат НБМ залишився інформаційним, при цьому зросла кількість інформаційно-аналітичних та публіцистичних програм з 13 годин до 14 годин 55 хвилин, але зменшилася кількість науково-просвітницьких (з 2 годин 40 хвилин до 1 години 15 хвилин) та культурно-мистецьких (з 1 години 20 хвилин до 1 години 15 хвилин).

 

Телеканал уточнив у ліцензії, що мовить із супутника Sirius 4, а не Sirius 2 (хоча інформація вже застаріла, тому що Sirius 4 перейменовано на Astra 4A).

 

З редакційної ради вийшли ті, хто вже давно не працює на 5-му каналі:

 

Були

Стали

Синяговський В. Ю.

Цеголко С. П.

Цеголко С. П.

Стебницький П. С.

Чайка Р. Я.

Кужеєв П. І.

Соболєв Є. В.

Мжельський В. А.

Стебницький П. С.

Сніцарчук О. Ю.

Чепак Д. О.

Адамчук І. Д.

Лебедєва К. С.

Міллер Л. Л.

Таран Л. А.

Грабєжов О. Е.

Яневський Д. Б.

Чайка Р. Я.

Бондаренко Х. П.

Шамборовський Я. Б.

 

Також у компанії НБМ змінилися власники:

 

Були

Стали

Приватна компанія з обмеженою відповідальністю «Какао Енд Шугар Інтернешнл», Бельгія - 27,5%

Компанія Agroprodimpex Cyprus Limited, Кіпр - 27,5%

ТОВ «Трансат-Брок», Київ - 72,5%

ВАТ «Закритий не диверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Капітал"», Київ - 62,5%

 

ТОВ «Престиж Груп», Київ - 10%

 

Усі компанії пов'язані з Петром Порошенком. «Прайм Ессетс Капітал» і «Престиж Груп» також є власниками ТРК «Експрес-інформ» (друга юридична особа 5-го каналу).

 

Представник компанії пояснив, що в ефірні ліцензії компанії НБМ ці ж зміни вносилися раніше.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18608
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій Гузь
5023 дн. тому
Дякую колегам за інформацію. А можна додатково з"ясувати: чи були збори журналістів, на яких вони висували кандидатури до Редакційної ради, чи цей список ухвалювався представниками власника? Думаю, що зараз дуже важливо не тільки знати склад редакційних рад, але й розуміти яким чином ці ради формувались. І не тільки на 5-му каналі. Наперед дякую.
skorpion
5023 дн. тому
Цеголко С. П. - ведучий, Стебницький П. С. - редактор, Кужеєв П. І. - ведучий, Мжельський В. А. - шеф-редактор, Сніцарчук О. Ю. - журналістка, Чайка Р. Я. - ведучий (автор програм), Адамчук І. Д. - директор, Шамборовський Я. Б. - точно не пам'ятаю, але був типу продюсера. Міллер Л. Л., Грабєжов О. Е. - не знаю. Значна частина тих, хто був у старому складі вже просто тривалий час не є співробітниками 5-кі. Соболєв, Чепак, Таран, Лєбєдєва, Яневський і здається Синяговський, хоча не впевнена в останньому.
Мар'яна Закусило
5024 дн. тому
Сергію, ми переписали те, що було в документах у Нацраді. На жаль, там не зазначалися посади членів редакційної ради
Сергей Гузь
5024 дн. тому
А могла бы Телекритика указать еще и должности членов Редсовета "5 канала", чтобы было понятно кого они там представляют - собственника или журналистов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду