На Одещині райрада створила нову «Славу хлібороба», щоб тільки не працювати з екс-редактором

26 Липня 2010
15694
26 Липня 2010
11:53

На Одещині райрада створила нову «Славу хлібороба», щоб тільки не працювати з екс-редактором

15694
На Одещині райрада створила нову «Славу хлібороба», щоб тільки не працювати з екс-редактором

Комінтернівська районна рада Одеської області не виконує рішення трьох судів про поновлення на роботі редактора районної газети «Слава хлібороба» Світлани Курилюк. Про це вона повідомила ТК особисто.

 

За  словами пані Курилюк, у жовтні 2008 року депутати Комінтернівської райради більшістю голосів зняли головного редактора з посади, хоча, на її думку, підстав для цього не було. Світлана Курилюк звернулася до суду з позовом про поновлення її на роботі. Три судові рішення були на її користь. «Останнє рішення ухвалив обласний апеляційний суд 9 липня 2010 року, але райрада відмовляється його виконувати, як і два попередні. Натомість 15 липня на сесії райради вони вирішили цю газету закрити, а відкрити нову, і це тільки для того, щоб не поновлювати мене на посаді», - сказала Світлана Курилюк. Вона пропрацювала в цьому районі 30 років, 7 з яких - редактором газети.

 

Виконувач обов'язків голови райради Тетяна Китайська, коментуючи ТК ситуацію, зазначила, що рішення обласного апеляційного суду ще не отримували, а коли отримають, то обов'язково виконають. За її словами, депутати райради дійсно заснували ще одну газету. «Райрада має право засновувати кілька газет. Ми стару газету не закрили, нехай працює. Ми створили нову газету, яка називатиметься Комунальне підприємство «Редакція газети "Слава хлібороба"» Комінтернівської райради Одеської області», - розповіла вона.

 

При цьому, зазначила виконувач обов'язків голови райради, стару газету КП «Редакція газети «Слава хлібороба» районна влада не фінансуватиме.

 

Щодо самого поновленого редактора, то пані Тетяна вважає, що підстав для її звільнення було достатньо.

 

« Підстав для звільнення Світлани Курилюк було достатньо, а саме були висновки постійних комісій, доповідні записки працівників тощо», - сказала Китайська.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15694
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эсмеральда
5043 дн. тому
"Моя хата не скраю", не плутайте грішне з праведним. Гоніння на "Чорноморські новини" почалися тільки в цьому році, а пані Курилюк звільнили ще в жовтні 2008 року. І нікого це питання до цього часу чомусь не цікавило... Дійсно "... Не спрашивай о ком звонит колокол, знай он звонит по тебе..."
моя хата не скраю
5043 дн. тому
«Бiло-голуба» влада Одещини пiшла в наступ на ЗМI Апробувавши технологiї знищення неугодних на редакцiї єдиної української газети «Чорноморськi новини», «бiло-блакитна» влада регiоналiв Одещини почала вiдрощувати свої щупальця далi. Зло, беззаконня, яке не зустрiчає рiшучої вiдсiчi, множиться з геометричною прогресiєю. Як i у випадку, з «Чорноморськими новинами», Комiнтернiвська районна влада, беручи приклад з обласної, зрозумiла: простiше створити нову газету, чим змусити досвiдчених, професiйних людей плазувати перед тими, хто розпоряджається бюджетними коштами. Про черговий крок, спрямований на знищення неугодних ЗМI шляхом заснування нової газети, що вже зроблено в Одеськiй областi за останнi три мiсяцi, читайте тут: http://www.telekritika.ua/news/2010-07-26/54603 Прикметно: сесiя Комiнтернiвської районної ради, на якiй було схвалено це антизаконне рiшення вiдбулася саме 15 липня – у день, коли вiдповiдно до розпорядження голови Одеської обласної ОДА Едуарда Матвiйчука облдержадмiнiстрацiя вийшли iз числа спiвзасновникiв обласної газети «Чорноморськi новини». Дозволю собi коротку цитату з публiкацiї у «Чорноморських новинах» одразу, як тiльки колектив «ЧН» дiзнався про розпорядження, видане потай вiд громади Одещини щойнопризначеним «губернатором» Е. Матвiйчуком: «Звертаючись до своїх читачiв, до всiх, кому не байдужi такi поняття, як правова держава, свобода слова, просто людянiсть i поряднiсть, хочемо сьогоднi привернути увагу до викликiв, якi можуть постати перед будь-ким у нашiй областi, якщо нова влада має намiр дiяти саме такими методами». («ЧН» за 15 квiтня 2010 р.). На жаль, перестороги виявилися недаремними. Час пiдтверджує: нинiшня влада має намiр все пiдiм’яти i зробити на свiй копил: право голосу є тiльки у них. Отож, поки вся верхушка Партiї регiонiв, а за сумiсництвом – керiвництво держави в особi президента та його адмiнiстрацiї – вiдпочиває на курортах, васали готуються до повного i безповоротного взяття пiд контроль територiй з електоратом на додаток. Степан Лiсовий. Одеса.
Марта
5044 дн. тому
Удивляет изворотливость Коминтерновской власти. Чтобы обойти закон они согласны идти на все. И почему 30 лет г-жа Курилюк занимала свое место, а потом стала неугодна? Не потому ли что перешла кому-то дорогу? Не вам ли, госпожа Китайская?
Эсмеральда
5044 дн. тому
Китайську - до Китаю!!! Основною причиною звільнення пані Курилюк було те, що вона відмовилася віддавати приміщення редакції приватному підприємству "Комінтернівська друкарня", а також відмивати бюджетні гроші через це ж підприємство на користь вгадайте кого :))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду