Кабмін хоче штрафувати за випуск інформпродукції незареєстрованими інформагенціями

30 Червня 2010
12511
30 Червня 2010
16:57

Кабмін хоче штрафувати за випуск інформпродукції незареєстрованими інформагенціями

12511
Кабмін хоче штрафувати за випуск інформпродукції незареєстрованими інформагенціями

Кабінет Міністрів України пропонує вдосконалити систему державної реєстрації інформаційних агентств. Відповідний законопроект № 6603 зареєстрований у Верховній Раді 30 червня.

 

Законопроект пропонує доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення статтею 186-7, яка встановлює штраф за випуск інформпродукції незареєстрованим інформагентством та за ухилення агенцій від перереєстрації.

 

Так, випуск та/або розповсюдження інформаційної продукції інформаційним агентством без його державної реєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності або після припинення провадження агентством інформаційної діяльності, а також ухилення від перереєстрації інформаційного агентства у передбачених законом випадках, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Інша зміна запланована в законі «Про інформаційні агентства». Так, разом із заявою про державну реєстрацію інформаційних агентств заявник має додавати установчі документи та виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (доповнення до статті 13 закону).

 

Законопроект розроблений у Державному комітеті телебачення та радіомовлення. Як зазначено в пояснювальній записці, підписаній головою Держкомтелерадіо Юрієм Плаксюком, прийняття закону дозволить запобігти правопорушенням у сфері діяльності інформаційних агентств.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12511
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Чупакабра
5069 дн. тому
У дебильного правительства и решения дебильные
micka
5070 дн. тому
проще быть интернет-информаагентством на сервере за рубежом и плевать на регистрацию. или держава будет хакерским рейдерством заниматься?
enneus
5070 дн. тому
А чи є в Законі визначення. інформагентства без реєстрації. Чи це визначатимуть контролюючі органи?
enneus
5070 дн. тому
А чи є в Законі визначення. інформагентства без реєстрації. Чи це визначатимуть контролюючі органи?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду