Депутати від коаліції протестують проти результатів конкурсу по Нацраді й вимагають, щоб ВР розглядала усіх 26 претендентів

17 Червня 2010
21978
17 Червня 2010
13:46

Депутати від коаліції протестують проти результатів конкурсу по Нацраді й вимагають, щоб ВР розглядала усіх 26 претендентів

21978
Депутати від коаліції протестують проти результатів конкурсу по Нацраді й вимагають, щоб ВР розглядала усіх 26 претендентів

Депутат Володимир Ландік (Партія регіонів) просив доповнити порядок засідання Комітету з питань свободи слова і інформації Верховної Ради  від 17 червня питанням про повторний розгляд кандидатур на посаду членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

За його словами, комітет під час конкурсу 16 червня перевищив свої повноваження, відсіявши частину претендентів.

 

«Комітет не має права когось допускати або не допускати до конкурсу. Це має робити тільки Верховна Рада», - наголосив він.

 

Його підтримав депутат Олександр Голуб (КПУ), сказавши, що комітет під час конкурсу порушив процедуру.

 

«Ми маємо по всіх поданих кандидатах проголосувати «рекомендовано» або «не рекомендовано» і всіх винести в зал», - висловив свою думку пан Голуб і запропонував також провести перевірку секретаріату комітету на профпридатність, оскільки, за його словами, саме члени секретаріату неправильно поінформували депутатів про їх повноваження.

 

Олена Бондаренко (Партія регіонів) виступила з заявою, що як питання не буде зараз включено до порядку денного і повторно обговорено на комітеті, то тоді дві коаліційні фракції - Партія регіонів і комуністи - подадуть протест і всі 26 кандидатур все одно буде розглянуто депутатським залом, але тоді без врахувань рекомендацій комітету.

 

17 червня комітет засідав повним складом - усі 11 депутатів. 6 депутатів від БЮТ та НУНС проголосували проти внесення питання про Нацраду до порядку денного засідання. На знак протесту 5 депутатів від коаліції залишили засідання. Оскільки кворум зберігся, то депутати від опозиції продовжили засідання комітету.

 

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради з питань свободи слова і інформації на засіданні 16 червня розглянув кандидатури на посаду членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і вирішив запропонувати на голосування в сесійну залу 17 кандидатів на чотири вакантні посади.

 

При цьому рекомендацію профільного комітету дістали лише 11 кандидатів з 17: Іван Адамчук, Василь Аніпченко, Тетяна Котюжинська, Катерина Котенко, Герман Кудінов, Наталія Лигачова, Катерина М'ясникова, Віктор Набруско, Юрій Сторожук, Микола Фартушний, Тарас Шевченко.

 

Проте комітет не допустив до конкурсу Євгена Баранова, Костянтина Квурта,  Олександра Швеця, Валерія Юрченка, Ірину Опілат, Оксану Єлманову, Костянтина Панасюка і Олександра Чекмишева через процедурні порушення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21978
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
5067 дн. тому
По Оксані Єлмановій в розпорядженні секретаріату станом на ранок 16 червня не було документів, які підтвердили б п'ятирічний стаж, зате були документи, які ставили під сумнів отримання диплому про вищу освіту. Нагадаємо, висунута фракцією Комуністичної партії України Оксана Єлманова (у дівоцтві - Калетнік) - племінниця народного депутата (фракція Партії регіонів) Григорія Калетніка і двоюрідна сестра голови Державної митної служби України (а до березня 2010 року - народного депутата від КПУ) Ігоря Калетніка (батько і син Калетніки торік були включені Національною спілкою журналістів України до переліку «ворогів української журналістики» за численні позови, подані ними до вінницької газети «33 канал» на загальну суму 710 тисяч гривень). ДЕНЬГИ-БОЛЬШИЕ ДЕНЬГИ. интересно,что будут рассказывать ПР и КПУ,набирая таких "прохфессионалов",когда все-таки поймают на взятке?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду