Президента просять залишити на посаді керівника НРКУ Віктора Набруска

19 Квітня 2010
12677
19 Квітня 2010
14:38

Президента просять залишити на посаді керівника НРКУ Віктора Набруска

12677
Президента просять залишити на посаді керівника НРКУ Віктора Набруска

Творча інтелігенція закликає Президента України Віктора Януковича залишити на посаді президента Національної радіокомпанії України Віктора Набруска. Про це йдеться у відкритому листі творчої інтелігенції на адресу глави держави, пише УНІАН. Звернення підписали громадські діячі, народні артисти, керівники академічних, художніх театрів, творчих колективів, зокрема, голова Українського фонду культури Борис Олійник, голова виконавчого секретаріату Конгресу української інтелігенції Микола Сом, голова Київської організації Національної спілки письменників України, головний редактор журналу «Київ» Віктор Баранов та інші.

 

У листі наголошується: НРКУ є не лише лідером за доступністю та охопленням аудиторії, а й незаперечним фактором утвердження у суспільстві державотворчої ідеології, патріотизму, розвитку національної культури. Інтелігенція дає високу оцінку роботі НРКУ, її програмному наповненню та культурно-освітнім проектам, діяльності керівництва.

 

На переконання авторів листа, президент НРКУ Віктор Набруско є авторитетним фахівцем у своїй галузі. «Пропрацювавши на українському радіо 29 років, пройшовши трудовий шлях від молодшого редактора до президента НРКУ, успішно очолює її останні 10 років», - зазначається у листі. Його автори нагадують, що з його ініціативи на національному радіо впроваджено нові комп`ютерні технології підготовки радіопрограм, оновлено обладнання, комунікації, мережу енергопостачання, реконструйовані виробничі приміщення.

 

«Програмна політика Українського радіо враховує найширші інтереси та запити слухачів і повністю відповідає світовим тенденціям організації суспільного мовлення. НРКУ вирізняється з-поміж інших радіокомпаній традиційно високою культурою мовлення, активною пропагандою державної мови», - підкреслюють представники інтелігенції.

 

Автори листа нагадують, що на національному радіо створено потужний художній фонд, до якого увійшли понад 100 тисяч фонограм. З метою її популяризації НРКУ сприяє виданню дисків з шедеврами вітчизняної музичної культури, поетичними творами, унікальними записами живих голосів видатних українських літераторів. НРКУ є чи не єдиною державною інституцією, яка забезпечує потребу освітніх закладів у подібних матеріалах.

 

Активні міжнародні контакти, зокрема, членство у Європейській мовній спілці забезпечують регулярну присутність виготовлених НРКУ програм у Європі. Загальне визнання в Україні та за кордоном в останні роки здобули художні колективи Українського радіо - Заслужений академічний симфонічний оркестр, Академічний оркестр народної та популярної музики, Академічний хор імені Платона Майбороди, Великий дитячий хор.

 

«Переконані, що збереження Віктора Набруска на посаді президента НРКУ гарантує подальшу ефективну, злагоджену роботу цієї установи та пріоритетність державної політики у національному радіо ефірі», - наголошують автори листа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду