У Росії зарубіжним кабельним каналам дали півроку на отримання ліцензій

1 Березня 2010
22979
1 Березня 2010
11:49

У Росії зарубіжним кабельним каналам дали півроку на отримання ліцензій

22979
У Росії зарубіжним кабельним каналам дали півроку на отримання ліцензій

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інфомраційних технологій та масових комунікацій («Роскомнадзор») надала зарубіжним каналам півроку відтермінування для приведення своєї діяльності у відповідність до російського законодавства, повідомляють    «Ведомости».

 

Раніше йшлося про те, що зарубіжні канали, які не мають ліцензії на мовлення в Росії, відключатимуть з 1 березня., проте нині про відключення уже не йдеться. Найближчим часом «Роскомнадзор» розпочне перевірки кабельних мовників, і вже остаточне рішення прийматиме за результатами перевірки. 

 

Як повідомляє виданя, близько 90% іноземних кабельних мовників не мають ліцензії на мовлення в Росії і не зареєстровані у Росії, як ЗМІ. Процедура реєстрації ускладнюється нормою закону «Про ЗМІ», яка забороняє заснування ЗМІ зарубіжним компаніям з часткою іноземного капіталу понад 50%.

 

Поки ліцензійні документи привели в порядок лише дві мережі кабельних каналів - Viasat и Discovery. Очікується, що в травні ліцензії отримають також канали Nickelodeon і National Geographic. Телекомпанія ВВС, як відзначає газета, зараз проводить консультації із «Роскомнадзором» з цього питання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22979
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду