Громадський мовник Грузії планує подати до суду на Eutelsat через вимкнення Першого Кавказького

2 Лютого 2010
14100
2 Лютого 2010
12:52

Громадський мовник Грузії планує подати до суду на Eutelsat через вимкнення Першого Кавказького

14100
Громадський мовник Грузії планує подати до суду на Eutelsat через вимкнення Першого Кавказького

Громадський мовник Грузії (ГМГ) має намір подати до суду на французьку супутникову компанію Eutelsat через вимкнення Першого Кавказького каналу із супутника Eutelsat W7. Про це на прес-конференції в Парижі заявив генеральний директор ГМГ Гія Чантурія, повідомляє «Грузия-online».

 

1 лютого стало відомо, що Міжнародна організація космічного зв'язку «Інтерсупутник» і компанія Eutelsat Communication оголосили про підписання угоди про довгострокову оренду 16 транспондерів російським компаніям. Зокрема, ресурс буде наданий «Газпрому-медіа» для збільшення кількості каналів у пакетах супутникових платформ «НТВ-плюс» і «Триколор».

 

Грузинська сторона звинувачує Eutelsat в порушенні умов контракту і вважає, що французи прийняли політичне рішення через тиск Росії.

 

Керівництво Eutelsat, у свою чергу, стверджує, що насправді трансляція грузинського каналу здійснювалася лише в тестовому режимі і  розпочалася й завершилася вона в узгоджені дні,  а контракт ще не підписано. Переговори щодо контракту досі тривають. «З нашого боку ми не бачимо причин, чому ми можемо не укласти з ними контракт», - заявила агенції AFP речниця Eutelsat Ванесса О'Коннор, цитує Бі-Бі-Сі.

 

За словами речниці Eutelsat, «Інтерсупутник» є їхнім клієнтом вже кілька років і нещодавно оприлюднена угода є просто «подовженням контракту, який було поновлено і розширено».

 

Як повідомляла ТК, російськомовний Перший Кавказький канал з'явився в ефірі в середині січня. Його програми транслювалися через супутник Eutelsat W7 (36˚ східної довготи). Спілка кабельного телебачення Грузії вже встигла запропонувати його Спілці кабельного телебачення України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14100
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
123
5199 дн. тому
Хитрая саакашвильщина думала, что это как у них с пчеловодом: раз сказал, что в стране расцвет и все купаются богатстве, то так и есть, несмотря на толпы нищих и безработных....и так они думали, что раз они такие хорошие, то "бесплатная" тестовая трансляция будет идти целую вечность... Надо было как-то определиться, вообще-то, либо застолбить частоту выкупив её и заключив долгосрочный контракт "на постоянку", а не на "тест", и заплатить деньги в конечном итоге, либо не морочить людям голову. А европейского провайдера тоже можно понять - им важнее стабильный постоянный и крупный заказ, чем непонятные "тесты" непонятно кого, чего и когда... И не надо усматривать тут политику - здесь чистый бизнес и чистые финансовые взаимоотношения, самые обычные, а не по принципу - сын пчеловода - крутой мэн и бизнесмен, потому что его папа - царь или потому что "так надо"(как у нас с всевозможными лжетендерами)...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду