Розпочинається серійний випуск українського цифрового телетюнера «Меридіан-ТТЦ»

23 Жовтня 2009
16606
23 Жовтня 2009
10:12

Розпочинається серійний випуск українського цифрового телетюнера «Меридіан-ТТЦ»

16606
Розпочинається серійний випуск українського цифрового телетюнера «Меридіан-ТТЦ»

Проведено комплексні дослідження першої дослідної партії розроблених в Україні вітчизняних цифрових телетюнерів «Меридіан-ТТЦ». Випробування проходили  в Одеській області в 70, 74, 73 та 63 одночастотних зонах синхронного ефірного мовлення  (DVB-T) з використанням транспортних потоків MPEG-4. Початок серійного випуску телетюнерів «Меридіан ТТЦ-101» намічено на IV квартал 2009 року. Про це ТК повідомив Теодор Наритник, директор Інституту електроніки та зв'язку Української академії наук національного прогресу.

 

Спільний проект «Розробка вітчизняного тюнера для приймання аналоговими телевізорами сигналів в цифрових форматах» реалізували Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» разом з Концерном РРТ, ВАТ  «Діпрозв'язок» Держзв'язку України, ДАТ КБ «Дніпровське» та ВАТ «Меридіан» Мінпромполітики України.

 

«Незважаючи на відсутність фінансування і державної програми впровадження цифрового мовлення,  ВАТ "Меридіан" ім. С.П.Корольова спільно з Національним технічним університетом "КПІ" та СП "Інститут електроніки та зв'язку Української академії наук"  провели комплекс досліджень, на базі яких виконана розробка  оптимального за критерієм ціна/якість варіанту вітчизняного приймача-тюнера новітнього стандарту MPEG-4 для впровадження в серійне виробництво», - переконаний пан Наритник.

 

Як відомо, успішний перехід на цифрове телевізійне мовлення (DVB-T) можливий лише при готовності населення приймати цифровий сигнал, тобто від наявності загальнодоступних телевізійних приймачів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16606
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
A
5296 дн. тому
Не знаю, що там в одесі, а в києві показують всі канали, і давні на мпег-2, і нові на мпег-4, навіть тестовий з аац звуком.
eses64
5300 дн. тому
фото в студію!
//
5301 дн. тому
Я знаю про МПЕГ-4 и решение Нацсовета, но в этом стандарте много разновидностей, а в Украине на уровне госстандартизации нет официального документа. В Одесской области, например, в эксперименте использовали нестандартное кодирование звука в Musicam. Те тюнеры и телевизоры, о которых вы пишете, в одессокм эксперименте не работают. Об этом речь.
А
5301 дн. тому
Стандарт давно затверджений. MPEG4. І тюнери давно вже є, і доступні (80 доларів), в нових телевізорах взагалі вбудовані. Проблема тільки в тому, що подивившись FullHD 1080p фільм, дивитися по телевізору фільми в 576i буде тільки збоченець )))
//
5301 дн. тому
Красота. Стандарт не утвержден, а тюнеры уже производят.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду