Радіо «Континент» офіційно змінило структуру власності та перетворилося на «Ренесанс»

21 Жовтня 2009
22115
21 Жовтня 2009
16:47

Радіо «Континент» офіційно змінило структуру власності та перетворилося на «Ренесанс»

22115
Радіо «Континент» офіційно змінило структуру власності та перетворилося на «Ренесанс»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21 жовтня переоформила ліцензію на мовлення ТОВ «Радіо "Континент"».

 

Радіо «Континент» офіційно змінило свій позивний на радіо «Ренесанс». Також змінилася структура власності компанії.

 

Засновники радіо «Континент»:

 

Були

Стали

Горинський Олександр Васильович

Горинський Олександр Васильович - 25%

Соломаха Андрій Миколайович

ТОВ «ТРК "Бізнес-радіо"» - 10%

Фещенко Артем Валерійович

Компанія «Монадо лімітед» (Кіпр) - 25%

ГО «Товариство незалежних журналістів» (м. Київ)

Компанія «Терсен лімітед» - 40%

 

Згідно з реєстром телерадіоорганізацій, Фещенко Артем Валерійвоич є керівником ТОВ «Емпаєр Бізнес Брокерс-Україна» (телеканал «5:0» з цифрового мультиплексу МХ-4).

 

Соломаха Андрій Миколайович - співзасновник ТОВ «Перший альтернативний телеканал А1» (телеканал A-One Ukraine) та член Громадської ради при Нацраді від Центру громадських ініціатив «Інформаційне суспільство».

 

Громадська організація «Товариство незалежних журналістів» була зареєстрована 25 травня 2004 року, згідно з реєстром нині є співзасновником ТОВ «Фірма "Екран"» (провайдер програмної послуги за технологією МІТРІС). Громадська організація певний час була співзасновником вінницького кабельного оператора «Тріумф» (іншим співзасновником був Петро Порошенко; а до «Товариства незалежних журналістів співзасновником «Тріумфу» був Владислав Лясовський - нині відповідальний секретар Нацради).

 

Горинський Олександр Васильович був членом територіальної виборчої комісії в округу №92 на виборах Президента 2004 року від кандидата Віктора Ющенка.

 

ТОВ «ТРК "Бізнес-радіо володіє ліцензією на мовленням під позивними «Бізнес-радіо». Входить до Business Radio Group, генеральним продюсером якої є Анатолій Євтухов. Згадок про кіпрські компанії, які увійшли до складу засновників, у реєстрі немає.

 

Як уточнив «Детектор медіа» Анатолій Євтухов, радіо «Континент» уже рік входить до його групи, однак тільки зараз змогло переоформити власність.

 

Нинішня спроба радіо «Континент» переоформити структуру власності та позивні не перша. 16 червня Нацрада внесла ці зміни до ліцензії (у рішенні точно не було зазначено, як саме змінилася структура власності), а також збільшила потужність передавача зі 100 Вт до 1 кВт. Однак компанія не сплатила ліцензійний збір, значний розмір якого був пов'язаний якраз зі збільшенням потужності передавача. Тому 22 липня Нацрада скасувала рішення про переоформлення ліцензії «Континенту» через несплату збору.

 

«Ренесанс» є брендом Business Radio Group. Коли київське радіо «Ренесанс» було переформатоване на DJ FM, група вирішила віддати «Континенту» бренд «Ренесанс», оскільки не було можливості використовувати позивний «Континент»: цей торгівельний знак уже був зареєстрований в інших галузях.

 

«"Ренесанс" - теж гарний бренд, має таку саму концепцію джазу, що й "Континент"», - додав пан Євтухов. На сьогодні радіо «Ренесанс» присутнє в Дніпропетровську і Києві. «У Дніпропетровську проходять два джазових фестивалі, у Києві багато концертів», - аргументує вибір міст генеральний продюсер.

 

Розширювати мережу холдинг поки не має наміру. Якщо вирішать розширюватися, то тільки в деяких великих містах. Наприклад, за словами Анатолія Євтухова, запустити джазову станцію «дуже хочуть харків'яни».

 

Нагадаємо, ТОВ «Радіо "Континент"» виграло на конкурсі частоту 94,2 Мгц у Києві у березні 2006 року. Тоді його пов'язували із Сергієм Шолохом - президентом першого радіо «Континент».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22115
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Умберто
5278 дн. тому
не слушай никто не заставляет!
Alex
5300 дн. тому
Ренессанс - это попсовая станция. Континент - более джазовое название. Как ценитель Континента конца 90-х - начала 2000-х, Ренессанс слушать вообще не могу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду