Сюжет про подібність гімну Януковича до мелодії Тото Кутуньо показав «1+1», а СТБ та «Інтер» відмовились

20 Жовтня 2009
26471
20 Жовтня 2009
17:19

Сюжет про подібність гімну Януковича до мелодії Тото Кутуньо показав «1+1», а СТБ та «Інтер» відмовились

26471
Сюжет про подібність гімну Януковича до мелодії Тото Кутуньо показав «1+1», а СТБ та «Інтер» відмовились

Сюжет про подібність гімну Януковича до мелодії Тото Кутуньо показав «1+1», а СТБ та «Інтер» відмовились.

 

За інформацією «Української правди», на СТБ  сюжет на цю тему готувала журналістка Олександра Мітіна. За її словами, матеріал був змонтований, відредагований та мав вийти в ефір  у п'ятничному випуску «Вікон», однак в ефірі так і не з'явився. Доручення зняти сюжет надійшло від  керівника інформаційного мовлення каналу Олексія Мустафіна.

 

У коментарях УП Олексій Мустафін зазначив: «Я вважаю, що цей сюжет не може бути в ефірі. Таке моє рішення». Також він наголосив на тому, що на час виборів в ефірі СТБ буде взагалі накладено мораторій на критику кандидатів у президенти, тобто фактично на всіх політиків.

 

«Ми намагаємося більш обережно висвітлювати все, що пов'язано з виборами і кандидатами у президенти. Можливо, це десь перестраховка. Але знаючи нашу країну... Чи на щастя, чи на жаль, ми працюємо у конкретній країні, у конкретних умовах, у конкретний період, тобто у період виборчої кампанії. А сюжет про гімн Януковича стосується конкретного кандидата в президенти», - сказав він УП.

 

Також пан Мустафін відкинув тиск на нього збоку штабу Партії регіонів: «Я не спілкувався на цю тему ні з ким зі штабу Партії регіонів. І не спілкувався би у такій самій ситуації з людьми з інших штабів».

 

Окрім цього  УП повідомляє, що аналогічна ситуація сталась і на телеканалі «Інтер», де, за інформацією джерел видання, минулого тижня керівництво каналу не пропустило в ефір сюжет про пісню «Лідер» і Тото Кутуньо.

 

У коментарях ТК керівник інформаційно-аналітичного відділу «Національних інформаційних систем» каналу «Інтер» Дмитро Белянський зазначив, що не пам'ятає, щоб така тема планувалась.

 

«У нас рішення щодо  планування сюжетів, як для щоденних випусків, так і для підсумкових програм, приймаються колегіально. Збираються редактори і керівники відділів. Я не пам'ятаю, щоб обговорювалась подібна історія на такому рівні. Але це могла бути пропозиція журналіста редакторові», - сказав Белянський ТК.

 

Водночас 18 жовтня сюжет на цю тему вийшов в підсумкових новинах «1+1» «ТСН. Тиждень», він мав назву «Віктор Янукович дістав неприємний сюрприз».

 

«Віктор Янукович теж дістав неприємний сюрприз. Щойно фіналісти української "Фабрики зірок" презентували пісню "Лідер", написану спеціально для лідера Партії регіонів, як журналісти помітили: її мелодія нота в ноту повторює всесвітньо відомий хіт італійця Тото Кутуньо. Щоб перевірити звинувачення у плагіаті ми сумістили ці два твори. Відмінності шукайте самі», - зокрема йшлось у підводці до сюжету.

 

Редактор «ТСН. Тиждень» Роберт Опаленик розказав ТК, що цей сюжет був продовженням теми попередніх випусків.

 

«У попередньому випуску  ми готували матеріал про виникнення цього гімну, як подарунок для  Віктора Януковича.  А це було продовження цієї історії. А перший раз ми зробили підбірку сюжетів щодо технологічних знахідок кандидатів у президенти. Зокрема, у нас  була тема про гімн лідерки БЮТ.  Ми вже кілька випусків прослідковуємо тему технологічних знахідок», - пояснив Опаленик.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26471
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
hm
5308 дн. тому
Печально. Самые идиотские приемы политтехнологов оказываются самыми эффективными. Эти две композиции не имеют НИЧЕГО общего, кроме, пожалуй, ритма, но так как люди привыкли слушать гоп-ца дрыпца-ца-гоп-ца-ца, им этого достаточно - они ни черта больше в песне не замечают. И вот им говорят - послушайте же, и здесь траля-ля и задесь тоже тря-ля-ля - и люди, как бараны... Как-то обидно, что рулить ими аж прям настолько легко.
глядачу
5309 дн. тому
"Ти амо" узнать - раз плюнуть, если хоть раз слушал, а в свое время это был мегахит))) Вам много времени надо, чтобы узнать "В лесу родилась елочка", даже если на нее наложат4Y6 другие слова? То-то. Только тупые малолетки "фабриканты" пели с фанатизмом на предложенный им мотив, изображая муки творчества, не думая как нелепо и смешно они выглядят. А НЕ ВОРУЙ! Символичненько, что у кандидата Януковича, с известным прошлым - даже ГИМН - и тот - ВОРОВАННЫЙ)))))
Merlin
5309 дн. тому
глядачу: Легко - Тото Кутуньо слушали многие в 70е года, достаточно что-бы на презентации хоть один журик узнал музыку, так он тут-же расскажет об этом коллегам. Дальше дело техники.
Marta
5309 дн. тому
сколько можно, разные песни. и если б был плагиат - орал и требовал справедливости б Кутуньо, где требования? нет, а на нет суда нет.
глядач
5309 дн. тому
журналісти всіх каналів це одночасно помітили??? якщо такого роду тема виходить на всіх каналах - це або заказуха або боян. за боян я б такий сюжет сам зняв на місці редактора
Medved
5309 дн. тому
Ще був сюжет на "5 каналі" в "5 копійках". До речі, серед учасників того шоу був і сам Мустафін, який жваво обговорював тему і з неї приколювався.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду