У російських кабельників перевірять ліцензії на трансляцію іноземних каналів

6 Жовтня 2009
21466
6 Жовтня 2009
11:10

У російських кабельників перевірять ліцензії на трансляцію іноземних каналів

21466
У російських кабельників перевірять ліцензії на трансляцію іноземних каналів

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) починає перевірку російських кабельних операторів щодо наявності в них ліцензій на трансляцію зарубіжних каналів. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на газету «КоммерсантЪ».

 

Як уточнюють «Ведомости», відповідне доручення територіальним управлінням відомства виклав у листі від 24 вересня заступник голови Роскомнагляду Олександр Катулевський. Стосовно тих компаній, у діяльності яких виявлять порушення, будуть вжиті санкції.

 

Коментуючи розпорядження, голова Роскомнагляду Сергій Ситников нагадав, що «відносини між каналами і операторами будуються за нелегальними схемами», і насамперед це стосується іноземних мовників. Російський закон про ЗМІ дозволяє операторам мати не більше двох мовних ліцензій; у реальності число трансльованих ними каналів може перебільшувати сотню.

 

У травні 2009 року Ситников уже попереджав, що його відомство готує перевірку мовлення зарубіжних телеканалів на території Росії. Тоді ж він заявив, що від іноземних компаній вимагатимуть створювати в Росії філіали чи представництва, які повинні будуть зареєструватися як ЗМІ і отримати ліцензії на мовлення. Однак закон про ЗМІ забороняє іноземним мовникам створення дочірніх компаній на території Росії. Згідно із законом, засновником ЗМІ не може бути ані зарубіжна компанія, ані російська юридична особа, іноземна частка в якій становить не менше 50%.

 

Нині офіційний дозвіл на роботу в Росії мають лише два зарубіжних мовника - «Бі-бі-сі» та Euronews, пише «КоммерсантЪ». За інформацією «Відомостей», переговори з Роскомнаглядом з приводу легалізації мовлення почала компанія Discovery Enterprises International.

 

Проблему може розв'язати законопроект, розроблений спільно Асоціацією кабельного телебачення Росії і Мінкомзв'язку. Документ, який має бути внесений до Держдуми до кінця 2009 року, знімає обмеження на кількість ліцензій на одного оператора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21466
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду