Нацрада покарала НТКУ за зменшення обсягів мовлення

22 Квітня 2009
1097
22 Квітня 2009
14:24

Нацрада покарала НТКУ за зменшення обсягів мовлення

1097
Нацрада покарала НТКУ за зменшення обсягів мовлення

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 квітня винесла попередження Національній телекомпанії України. Санкцію вжито за результатами планової перевірки телекомпанії, що виявила зменшення обсягів мовлення в ефірі з 18 годин на добу до 14 годин на добу, а також зміну логотипу компанії.

 

Місяць тому НТКУ внесла зміну логотипу до ліцензії. Однак члени Нацради вирішили, що зменшення обсягів мовлення є достатньою підставою для винесення попередження. Як пояснив представник НТКУ, компанія вночі вимикає передавачі, оскільки не має коштів платити за трансляцію Концерну РРТ.

 

Але, за словами члена Нацради Тетяни Лебедєвої, навіть у такому випадку НТКУ мала два виходи із ситуації, що склалася: «По-перше, є компанії, які не отримують ніяких державних грошей і так само, як і НТКУ, працюють на рекламному ринку і сплачують за трансляцію. По-друге, є приклад іншої державної телекомпанії - КДРТРК, яка не маючи грошей, звернулася до Нацради з проханням зменшити обсяги мовлення».

 

Також рішення Нацради про попередження передбачає скерування до Кабінету Міністрів України листа з проханням про поліпшення фінансування НТКУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1097
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
olga
5496 дн. тому
Чувствуется почерк Куруса и в самом заявлении, и в комментах
т34
5497 дн. тому
НТКУ керують клоуни і конферансьє, що ви з них хочете
Гордон
5497 дн. тому
Мені вже не треба. Решту рекомендую віддати Радіо Алла для Пугачової, як недавно зробили з багатьма частотами двох радіомереж. У Націради це гарно виходить - облизувати пятки небідним людям з Рассєї.
Drugtv
5498 дн. тому
ДТРК УТР в 10 разів одержує менше фінансування ніж НТКУ, їй заборонено заробляти гроші, тобто відсутня комерційна діяльність, а мовлення веде 24 години на добу і виготовляє власного продукту чотири години на добу.І, до речі, не скаржиться на життя!!!
Roman
5498 дн. тому
А фото щасливого Василя Ілащука? Слабо?
Профспілка
5498 дн. тому
Лохи и бездельники. При таком ресурсе слюнявить об отсутствии денег - это аморально. Отдайте эфир Гордону!!! Он заполнит все 18 часов нормальным умным телепродуктом!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду