5 великих американських газет ділитимуться статтями та фото заради економії

19 Лютого 2009
18805
19 Лютого 2009
15:07

5 великих американських газет ділитимуться статтями та фото заради економії

18805
5 великих американських газет ділитимуться статтями та фото заради економії
П’ять газет у Нью-Йорку та Нью-Джерсі оголосили, що починають ділитися одна з одною контентом – статтями та фотографіями, повідомляє New York Times. Такий крок спричинено падінням рекламних доходів, яке змушує пресу шукати нових шляхів економії.
 
Консорціум створили The Daily News of New York, The Star-Ledger (Newark), The Buffalo News, The Record (Hackensack, N.J.), The Times Union of Albany. Сумарний тижневий наклад цих видань – 1,3 млн одиниць.
 
Минулого року до аналогічних заходів вдалися групи видань в Огайо, Пенсільванії, Флориді й Техасі. Наразі американські газети можуть дозволити собі набагато меншу кількість журналістів у штаті, ніж кілька років тому. Кооперація частково вирішить проблему.
 
Втім, є й інший бік такої співпраці – погіршення конкуренції через повторюваність змісту видань. Також, як зазначає редактор The Times Union Рекс Сміт, тепер редакціям треба визначити, яким чином розподіляти теми – щоб не було випадків, коли учасник альянсу вважає, що подію має висвітлити хтось інший.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18805
Читайте також
23.02.2009 00:05
Василий Чепелевский, Lenta.ru
13 875
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду