Сергій Рахманін увійшов до громадського проекту Анатолія Гриценка «Громадянська позиція»

11 Грудня 2008
9232
11 Грудня 2008
18:20

Сергій Рахманін увійшов до громадського проекту Анатолія Гриценка «Громадянська позиція»

9232
Сергій Рахманін увійшов до  громадського проекту Анатолія Гриценка «Громадянська позиція»
Сергій Рахманін, редактор відділу політики тижневика «Дзеркало тижня» і член Комісії з питань журналістської етики, увійшов у громадський проект народного депутата України Анатолія Гриценка «Громадянська позиція». Сьогодні відбувся установчий з’їзд «ГП», затверджено статут та обрано керівні органи.
 
За словами Рахманіна, проект Гриценка є принципово не політичним, а суто громадським. «Участь багатьох людей у цьому проекті обумовлена саме тим, що проект не є політичним – адже, приміром, Сергій Гриневецький, входить у керівництво  Народної партії (Блок Литвина) і навряд чи він міг би працювати ще в іншому політичному проекті», - уточнив він.
 
Також Сергій Рахманін заперечив, що проект створено під вибори: «Відкладеність у часі парламентських виборів дає можливість мінімально політизувати проект. Проект не було створено під єдину фінансову чи політичну базу – серед нас є чимало людей, які не мають ані наміру, ані бажання займатися політикою». Щодо себе особисто Сергій Рахманін наголосив, що поки що питання про його політичне майбутнє не стоїть – отже, він не мав потреби його обмірковувати: «Якщо таке питання виникне – зараз ми говоримо гіпотетично – то міра політизації ГО буде вирішуватися колегіально».
 
У проекті Рахманін займатиметься напрямком медіа – захистом прав журналістів, редакційних колективів, незаконними звільненнями, питаннями роздержавлення, конфліктами журналістів з органами влади. На переконання Сергія, можливості «ГП» є потенціально великими, адже вони продиктовані впливом її членів, а до «ГП» увійшли люди, які є «успішними, впізнаваними, авторитетними у своїх сферах». Участь осіб, яких особисто він поважає, Рахманін назвав чи не основним мотивом своєї згоди до співпраці. Серед особистих авторитетів Рахманін перелічив Володимира Горбуліна, Сергія Гриневецького, Віктора Мусіяки.
 
Орієнтовно місяць зараз піде на оформлення паперів, а тоді організація оголосить про те, якими проектами, в тому числі й пов’язаними з медіа, вона займеться в найближчім часі.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9232
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Одесситу разгневанные читатели-почитатели "ЗН"
5665 дн. тому
Вы еще называете себя одесситом! Город, давший миру Мишку Япончика, Исаака Бабеля, и множество других интеллигентных и культурных торговок с Привоза и жуликов с Молдаванки, этот очаг Нашей интеллигенции должен овациями приветствовать "гражданский" проект, рожденный в нижнем исподнем самой-самой журналистки нашей Украины. В смысле, наших одесситов Украины.
Одессит
5665 дн. тому
Andrey // 11.12.2008 22:28:15 Это у пособника Боделана по разграблению Одессы Гриневецкого гражданская позиция?! Не смешите мои тапочки! И потом как евроатлантические устремления Гриценко будут уживаться с антиукраинской и русофильской позицией Гриневецкого?! Вы бы слышали, что он в Одессе в эфирах трет. Поняли бы какая у него "позиция". Они ж с Гриценко не то что в разных странах, на разных планетах находятся. Короче, убитый проект. Видевший фокусы Боделана и его ученика-последователя Гриневецкого. Абсолютно согласен с Андреем. Боюсь, вся нормальная Одесса согласна... А Рахманин в своей "Дуэли" выглядел таким самовлюбленным гусаком, что читать потом его опусы в"ЗН" стало просто противно. Действительно: 1) проект будет провальным, 2) Сталин-урод был таки прав: кадры решают все! 3) Гриневецкий и сейчас на юге по полной программе подло и неумно гадит Блоку Литвина - если бы не он, за литвиновцами пошло бы гораздо больше... Жаль! Гриценко внушал определенные надежды многим. Но его нынешние товарищи - нам не товарищи. Однозначно.
"САМЫЙ УМНЫЙ"
5666 дн. тому
Самый-самый-самый умнейший среди политологов СНГ Сергей Рахманин. Под руководством медиа-Леди-Ю достиг высот Эвереста, в смысле, глубин Марианской впадины, типа по интеллекту. Могучая тройка "Рахманин-Горбулин-Гриценко" и примкнувший к ним честнейший губернатор Гриневецкий, все вместе разбудят спящий народ, и поведут всех нас к вершинам! Я кончил.
Любовь-морковь
5666 дн. тому
Сереженька паинька, паинька, заинька!!!
Вадим Зиновьевич
5667 дн. тому
"у них щось є у головах" В кожній людині є в середині хоча б трішечки гів-а. Сперечатися з цим марно. Питання в іншому, де ця вельми пахуча субстанція знаходиться? І у якій кількості? --"кто у нас очень продажные журналисты?"-- Якщо підрахувати усіх осликів (слоників) Рахманіна, може скластися враження, що Сірожа алігарх. Це не так! Наявність осликів не означає надто великого багатства. Багатство Сірожи - це його УМ.
Тю
5667 дн. тому
Краще хай будуть Гриценко, Горбулін і Рахманін, аніж Янукович, Тимошенко, Ющенко та інші. Принаймні у них щось є у головах. А всім "доброзичливим колегам" нижче - ідіть у ...! Злоязикість не є виправданням імпотенції.
Налоговик
5667 дн. тому
Интересно будет налоговому инспектору посчитать стоимость квартиры Рахманина, его имущества и сравнить это с его зарплатой. Тогда мы поймем, кто у нас очень продажные журналисты.
Евгений Якун-Заде
5667 дн. тому
"Сережа - намного умнее мужчина, чем вы о нем думаете" Слоники мужчины Рахманина давно уже стали осликами. "Сергей Рахманин дал понять, что он вступил в движение Гриценко не потому, что жена Гриценко является его непосредственной начальницей" - конечно же - это поклеп! С {CENSORED}! И, вообще, прекратите глумление над детсадовской песочницей, где дедуля Горбулин принялся играть с великовозрастными внуками, впавшими в молочный возраст.
5667 дн. тому
Коллекционер слоников Рахманин стал боевым слоном экс-министра обороны. Сережа, удачи!!!
Andrey
5667 дн. тому
Это у пособника Боделана по разграблению Одессы Гриневецкого гражданская позиция?! Не смешите мои тапочки! И потом как евроатлантические устремления Гриценко будут уживаться с антиукраинской и русофильской позицией Гриневецкого?! Вы бы слышали, что он в Одессе в эфирах трет. Поняли бы какая у него "позиция". Они ж с Гриценко не то что в разных странах, на разных планетах находятся. Короче, убитый проект.
я
5667 дн. тому
для Зазеркалья недели: Сережа - намного умнее мужчина, чем вы о нем думаете
тарас
5667 дн. тому
Сережа , поверні брудному Луценку подаровану ним брудну піштолю ФОРТ!Не пачкай свої чисті руки його подарунками.
Зазеркалье недели
5667 дн. тому
То есть, Сергей Рахманин дал понять, что он вступил в движение Гриценко не потому, что жена Гриценко является его непосредственной начальницей. Намек понят.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду