Члени Комітету свободи слова не прийшли на засідання, щоб не говорити про російські канали

19 Листопада 2008
6143
19 Листопада 2008
16:35

Члени Комітету свободи слова не прийшли на засідання, щоб не говорити про російські канали

6143
Члени Комітету свободи слова не прийшли на засідання, щоб не говорити про російські канали

19 листопада 2008 року через відсутність кворуму не відбулося засідання парламентського комітету з питань свободи слова та інформації. Нагадаємо, що останнє вдале засідання пройшло 1 жовтня.

 
За словами депутата, який не захотів, щоб на нього посилалися,  у такий спосіб члени комітету від коаліції не хочуть розглядати питання про припинення ретрансляції провідних російських телеканалів у кабельних мережах України, яке повинна була доповідати народний депутат Олена Бондаренко (Партія регіонів).  
 
Голова комітету Ганна Герман обурена поведінкою своїх колег. «Цього тижня депутати повинні були б працювати в комітетах. Але щось не видно, що вони працюють. Зате всі вони хочуть отримувати заробітну плату. Це подвійна мораль. Я як голова комітету не підписуватиму їм табель обліку робочого часу», – сказала Ганна Герман. 
 
Тим часом секретар комітету Юрій Стець наголосив, що робота в комітеті – це не лише присутність на засіданні комітету, і можна займатись нею, перебуваючи у своєму кабінеті. За його словами, табель обліку робочого часу підписує не голова, а секретар комітету, тому погроза Ганни Герман є безпідставною.
 
«Очевидно, що є політичні питання, які намагаються внести на розгляд комітету певні політичні сили, аби набрати електоральних балів у передчутті можливих дострокових виборів. Одне з них – політизація дій Нацради щодо російських каналів. Ми домовлялись на перших засіданнях, що будемо виключно професійним комітетом, і всі політичні питання будемо, щонайменше, попередньо проговорювати, а бажано – взагалі обминати у роботі комітету. Те, чим займається Олена Бондаренко, постійно педалюючи питання російської мови та російськомовних телеканалів, для мене – політичні питання. Якщо вони потребують публічної дискусії, будь ласка, але не думаю, що це стосується засідань парламентського комітету», - сказав «Телекритиці» Юрій Стець.
 
Крім питання про російські телеканали, депутати мали розглянути проекти законів «Про захист професійної діяльності журналістів» (№ 2636, урядовий), та «Про державно-правові гарантії захисту професійної діяльності журналістів» (№ 2508), внесений народним депутатом Антоном Яценком.  
 
За пропозицією Ганни Герман засідання комітету перенесено на 20 листопада 2008 року. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6143
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Харьковчанину
5642 дн. тому
Фармакологи Минздрава Украины на пути к решению вашей - "народа Украины" - проблемы. Уже проходят клинические испытания лекарства под условным названием "Виагра для тугодумных". Приняв одну таблетку, целые сутки можно смотреть украинские каналы. Средство противопоказано, вызывает побочные явления у русскоязычных мещан с низким индексом IQ. Потерпите немного, для жителей вотчины Добкина первые упаковки бесплатно.
харьковчанин
5643 дн. тому
Уважаемые депутаты и правительство, побывайте среди нас и послушайте, что мы о вас говорим и думаем. Присмотритесь, еще не умерла Украина, народ еще жив и не понимает ваших национальных (националистических) интересов , к сожалению не совпадающих с интересами народа Украины.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду