Нацрада зменшила відсоток української мови 5-му каналу

5 Листопада 2008
22583
5 Листопада 2008
17:44

Нацрада зменшила відсоток української мови 5-му каналу

22583
Нацрада зменшила відсоток української мови 5-му каналу
На засіданні Нацради з питань телебачення і радіомовлення 5 листопада ухвалила зміни до ліцензій 5-го каналу (ТОВ «Телерадіокомпанія “Експрес-інформ”»): замість «українська мова 95%» тепер у документи телекомпанії буде вписано норму, що її передбачає Закон «Про телебачення і радіомовлення»: «українська мова – не менше 75%».
 
Формально це рішення Нацради стосується двох частот телекомпанії: 48 ТВК у Києві та на 39 ТВК в Енергодарі Запорізької області. Зауважмо, що конкурс на мовлення в Енергодарі був форматним і передбачав 100% мовлення українською мовою.
 
Як відомо, у минулому телесезоні Нацрада висунула жорстку вимогу перед загальнонаціональними телекомпаніями щодо поетапного збільшення квоти української мови в ефірі, виробивши відповідні «Рекомендації щодо мови...». Мовні рекомендації викликали негативну реакцію з боку мовників, а Індустріальний телевізійний комітет подав до суду на регуляторний орган щодо невідповідності цього документу «Закону про телебачення і радіомовлення».
 
В цьому сезоні Нацрада лібералізувала свою мовну політику: 5 канал - уже третя  загальнонаціональна телекомпанія після ЗАТ «Телекомпанія "ТЕТ"» та ВАТ «Телеканал "ТОНІС"», яка зафіксувала в ліцензії частку українською мови «не менше 75 %».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22583
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5655 дн. тому
Погорячился 5 канал. Надо было попросить у нацрады частку у 105%.
Владісу
5656 дн. тому
Ні, російські новини.
владіс
5656 дн. тому
5-й готується показувати російські серіали?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду