Місцева влада Баришівського району звільнила редактора «Баришівських вістей»

5 Серпня 2008
16547
5 Серпня 2008
12:22

Місцева влада Баришівського району звільнила редактора «Баришівських вістей»

16547
Місцева влада Баришівського району звільнила редактора «Баришівських вістей»
Депутати Баришівської районної ради на липневій сесії одноголосно проголосували за звільнення редактора місцевої газети «Баришівські вісті» Наталі Кириленко.
 
У грудні 2007 року вже була одна невдала спроба відсторонити пані Кириленко від роботи. Розпорядження про це підписала голова райради Ганна Шевчук. Тим же розпорядженням колективу редакції було наказано звільнити приміщення газети.
 
За словами Наталі Кириленко, голова райради незаконно оформила свідоцтво на право власності (на громаду району). «Тоді, у грудні, я оголосила попереджувальне тижневе голодування. А це рішення голови райради оскаржила в суді. Розгляд справи ще триває. Мене залишили на посаді, але винесли догану. Я написала заяву до прокурора, і він виніс протест щодо незаконного оголошення догани. Але місцева влада цей протест відхилила», – зазначила редакторка. Вона певна: річ у тім, що колектив газети не погоджувався внести зміни до статуту видання, співзасновниками якого є райрада, райдержадміністрація і власне колектив газети. Згідно зі змінами, запропонованими районною владою, редактора газети мали брати на роботу на контрактній основі, а не згідно з рішенням сесії райради, як було раніше.
 
«9 липня мали відбутися збори співзасновників, на які мене запросили з приводу внесення змін до статуту, але я на них не пішла, – розповіла «ТК» Наталя Кириченко. – Ми написали листа до співзасновників із проханням прозвітувати перед колективом. Цього року влада газету не фінансувала. У листі ми написали, що якщо вони цього не зроблять, то ми їх виведемо із співзасновників».
 
Цей лист спровокував зворотну реакцію. Влада видала розпорядження за підписом голів райради і райдержадміністрації про звільнення редактора «Баришівських вістей» з 15 липня 2008 року і призначення виконувачем обов’язків редактора Олени Прядко.
 
Наталя Кириленко відмовилася виконувати це розпорядження, вважаючи його незаконним. Вона звернулася із листами до парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, обласного управління преси та інформації, Національної спілки журналістів, правоохоронних органів.
 
1 серпня 2008 року до Баришівки приїздила з перевіркою комісія Київської обласної ради, представники якої порадили пані Кириленко передати справи новому керівникові. Але вона відмовилася.
 
Голова Баришівської районної ради Ганна Шевчук повідомила «ТК», що рішення про звільнення редактора затвердила сесія райради, яка відбулася 31 липня. «У нас в раді є представники 10 партій, і, я думаю, показовим є те, що за це рішення проголосували одноголосно. Причина звільнення полягає в тому, що редактор протягом 1,5 роки не вносила зміни до статуту видання. А не вносила через те, що не хотіла працювати на контрактній основі. Якщо вона не згодна з рішенням депутатів, то нехай звертається в суд», – порадила голова райради. За словами пані Шевчук, у грудні не вдалося звільнити Наталю Кириленко, оскільки її пропозицію не підтримав голова райдержадміністрації. Тепер це рішення підтримав і голова райдержадміністрації, і депутати.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16547
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
семен сулима
5734 дн. тому
Барышевка-страна брюхатых вороватых райкомовцев и построивших трехэтажные кривые особняки кожевников. Там был в 1990 году приличный советский ресторан на главной авеню, где тогда еще не украли общепитовские рюмки с золотым ободком. А когда-то там воспитывали за натуру кулацких выродков Мыкола Зеров, Юрий Клен и прочие неоклассики. Но в этом торфяном болоте булькнет все, как булькало начиная с Сулим и Думитрашков-Райча. ВАЖКИХ ЗАПЛИДНЕНЬ МЛОСТЬ
Людмила
5757 дн. тому
А помещение редакции скорей всего в центре этой Башировки, вот местные депутаты и решили его заграбастать. Через какое-то время его передадут какой-то частной фирме в аренду с дальнейшим правом выкупа. Среди учредителей фирмы конечно же окажется кто-то из родственников главы райсовета, или его заместителей. Очень знакомая история... У нас в Одесской области это происходит почти со всеми районками.
Сергей
5758 дн. тому
Новость конечно классная и актуальная.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду