Віталій Шевченко не говорив того, що він сказав?

30 Травня 2008
16318
30 Травня 2008
14:14

Віталій Шевченко не говорив того, що він сказав?

16318
Віталій Шевченко не говорив того, що він сказав?
«Детектор медіа» отримала офіційного листа від виконавчого директора Незалежної асоціації мовників (НАМ) Катерини М’ясникової з проханням спростувати  інформацію щодо висловлювання Голови Національної Ради Віталія Шевченка, що містилось у новині «Нацрада визначила порядок зняття попереджень із телекомпаній».
 
Ідеться про те, що «Детектор медіа» стверджувала, буцімто голова Нацради Віталій Шевченко заявив, що рішення про порядок позасудового скасування санкції Нацради, передбачене статтею 33 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», було прийнято в результаті попереднього громадського обговорення, зокрема й на Громадській раді.
 
Ця новина містить і коментар пані М’ясникової, яка зі свого боку повідомляла, що «проект цього положення не виносився на обговорення Громадської ради і не обговорювався нею. Тексту Положення  я ще не бачила».
 
«Натомість на засіданні Громадської ради 29 травня голова Національної ради заявив, що  пані Мясникову було введено в оману, і що він ніколи не говорив про те, що Громадською радою було розглянуто проект положення про порядок зняття попереджень», ідеться в листі НАМ до «ТК».
 
Щоб прояснити ситуацію, «Детектор медіа» звернулася по коментар до Віталія Шевченка, голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення, з проханням розтлумачити ситуацію, що склалася. На запитання кореспондента «ТК» пан Шевченко відповів так: «Я дослівно говорив, що цей проект ми спочатку прийняли за основу, щоб громадськість – і громадську раду при цьому згадав – могла його прочитати. Чи робила вона це – я не знаю. Я просто принагідно інформував, що це той документ, який ми зупинили, прийнявши за основу, щоб громадськість і Громадська рада могла внести пропозиції, якщо вона захоче»
 
Уточнимо, що попередньо питання розглядалося 9 квітня 2008-го року; тоді проект було ухвалено за основу, проте, як підтвердили «ТК» в прес-службі Нацради, повністю текст щодо процедури зняття санкцій з телекомпаній на сайті Нацради викладено не було. Відтак для громадського обговорення документ був недоступний.
 
Щоб уникнути звинувачень у введенні в оману, «Детектор медіа» розміщує до уваги пані М’ясникової та інших читачів нашого видання аудіозапис фрагменту засідання 23 травня 2008 року із фразою «проект вивішувався на громадське обговорення, обговорювався нашою громадською радою, і, в принципі, всі речі ми суттєві врахували».  (тайм-код 01:01) – mp3, ~1Mb.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16318
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глаша
5819 дн. тому
Конечно, они же вне критики, им все можно. Быстренько забыли свое оппозиционное прошлое и борьбу за свободу слова. Демократия - это когда Холода критиковали. Леся, с Днем рождения! И ничего не бойся, мы хотим жить в европейской стране и знать все о "слугах народа", которые живут за наши деньги.
геша
5819 дн. тому
Шо, гоши, за базар отвечать не привыкли? Прежде, чем с пафосом всех обвинять, научитесь сами не врать и не подличать.
леся ганжа
5820 дн. тому
гоша з нацради, велике прохання - без хамства. бо це "баби" мене обурює. в мене день народження сьогодні, між іншим. тож слухайте аудіофайл і пийте за моє здоров"я
кабельник
5820 дн. тому
ГОША, ваше элегантное сравнение относится к Виталию Федоровичу?
ГОША
5820 дн. тому
По моему бабы из "телекритики" посходили с ума. Вам что, не о чем писать? Или это тоже хорошо оплачивается и писатиь об этом очень даже интересно? Есть хорошее занятие: сесть возле коровячого кізяка и покопаться в нем. Там столько всего иентересного!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду