Сербія обурена схваленням убивства Зорана Джинджича в ефірі телеканалу «Россия»

24 Лютого 2008
17590
24 Лютого 2008
12:58

Сербія обурена схваленням убивства Зорана Джинджича в ефірі телеканалу «Россия»

17590
Сербія обурена схваленням убивства Зорана Джинджича в ефірі телеканалу «Россия»
Міністерство закордонних справ Сербії скерувало до російського телеканалу «Россия» ноту протесту у зв’язку з коментарем ведучого програми «Вести+» Костянтина Сьоміна, який вкрай негативно висловився про вбитого у 2003 році прем'єр-міністра Сербії Зорана Джинджича. Про це повідомляє Lenta.Ru.
 
 «Несколько лет назад обалдевшая от либеральных обещаний страна плачем провожала на тот свет западную марионетку Зорана Джинджича, человека, развалившего легендарную сербскую армию, продававшего в Гаагу героев национального сопротивления и получившего за это заслуженную пулю», - так звучав коментар пана Сьоміна у ніч з 21 на 22 лютого.
 
Представники посольства Сербії в Росії зажадали від телеканалу стенограму коментарів, що пролунали в ефірі. У ноті зазначено: «Коментар журналіста Костянтина Сьоміна, який образив демократично обраного прем’єр-міністра Зорана Джинджича та виправдав його вбивство, абсолютно неприйнятний для Сербії». Після виходу програми в ефір міністр закордонних справ Сербії Вук Єреміч у розмові з російським міністром Сергієм Лавровим висловив упевненість, що подібні інциденти не зіпсують добрих стосунків між двома країнами.
 
Нагадаємо, Зоран Джинджич обіймав пост глави уряду Сербії з 2000 року. Він брав активну участь у видачі Слободана Мілошевича Гаазькому трибуналу. Його політика викликала невдоволення багатьох сербів, результатом чого могло стати його вбивство.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду