В Одесі побито фотокора «Сегодня». Видання звинувачує людей Юлії Тимошенко

27 Серпня 2007
22990
27 Серпня 2007
12:41

В Одесі побито фотокора «Сегодня». Видання звинувачує людей Юлії Тимошенко

22990
В Одесі побито фотокора «Сегодня». Видання звинувачує людей Юлії Тимошенко

Вчора близько половини одинадцятого вечора в Одесі був побитий фотокореспондент одеської редакції «Сегодня» Олександр Лесик.

У редакційній статті «Сегодня» стверджує, що корреспондент робив фоторепортаж з мітингу лідера «БЮТ» Юлії Тимошенко, який проходив на стадіоні «Спартак» в Одесі. «Хвилин через десять після закінчення мітингу, фотограф побачив групу людей, які вантажили партійні прапори і намети з логотипами «БЮТ» в машину «швидкої допомоги» з написом «Реанімація» з госномером ВН 3967 АН. Як тільки журналіст спробував відсняти все це на свою камеру, до нього підійшли четверо чоловіків і одна дівчина. Представившись Іриною, вона повідомила, що працює в партійній організації БЮТ в Київському районі Одеси. Дівчина вимагала припинити зйомку і негайно стерти всі фотографії. Фотограф «Сегодня» відмовився це робити, заявивши, що згідно із законом, як журналіст, має право знімати подібні мітинги і все, що на них відбувається», - повідомляє видання.

Після відмови знищити знімки до кореспондента підбіг водій «швидкої», двоє людей в медичних халатах і ще двоє в білих футболках БЮТу. «Нашому співробітникові стали виламувати руки, намагаючись зняти з нього фотокамеру. Його повалили на землю і стали бити ногами і руками».

«Сегодня» повідомляє, що розправу зупинили випадкові перехожі. Вони відігнали нападаючих і допомогли журналістові дістатися найближчого відділення міліції.

Заява про хуліганські дії проти співробітника газети «Сегодня» разом з медичною довідкою про побиття була зареєстрована вчора в Приморському відділку міліції Одеси.

У зв`язку з інцидентом редакція газети «Сегодня» вимагає від правоохоронних органів вжити необхідних заходів для затримання і покарання винних у нападі на журналіста. Крім того, видання наполягає на офіційних поясненнях від Блоку Юлії Тимошенко щодо дій його активістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду