Церемонія нагородження премією «Телетріумф» відбудеться 23 серпня, а телеверсію покажуть у День незалежності на Новому каналі

28 Березня 2007
18597
28 Березня 2007
17:10

Церемонія нагородження премією «Телетріумф» відбудеться 23 серпня, а телеверсію покажуть у День незалежності на Новому каналі

18597
 Церемонія нагородження премією «Телетріумф» відбудеться 23 серпня, а телеверсію покажуть у День незалежності на Новому каналі

Церемонія нагородження VII Національною телевізійною премією «Телетріумф» цього року відбудеться 23 серпня, а покажуть вшанування переможців 24 серпня на Новому каналі. Як повідомив сьогодні під час традиційного щотижневого брифінгу голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, таким чином ця церемонія «закріплюється» у плані заходів із нагоди Дня незалежності України, зараз обговорюється можливість і надалі проводити церемонію саме в цей час. «Відтак, премія буде проводитися за циклом «осінь-весна», а не так, як раніше – коли ми навесні розглядали результати попереднього року. Це максимально враховує побажання телеіндустрії, яка розглядає умовний початок свого телевізійного сезону з 1 вересня».

 

За словами Віталія Шевченка, остаточно погоджено із представниками телеіндустрії й принцип формування експертної ради Премії. Цей принцип полягає в тому, що зі зведеного списку експертів за всю історію «Телетріумфу» (а до списку долучили по кілька кандидатур від загальнонаціональних і регіональних ТРО, загалом близько 300 осіб) члени Національної ради, загальнонаціональні та регіональні телекомпанії обирають до 100 експертів, й експертна рада формується за кількістю набраних балів.   

 

Голова Національної ради також повідомив про винесення на громадське обговорення переліку номінацій наступного «Телетріумфу». З ним можна ознайомитися на сайті цього органу. Віталій Шевченко зазначив, що серед новацій цьогорічної премії – запровадження номінацій «Позажанрова передача», «Спеціальний проект» (йдеться про разові програми); запровадження двох (замість однієї) номінацій для регіональних ТРК (регіональна програма і регіональні новини). «Це попри те, що телеіндустрія, разом із Національною радою паралельно оголошує про те, що вона має можливості для заснування нового конкурсу, який буде проводитися спеціально для регіональних програм – поряд із «Телетріумфом» буде «Телеперспектива». Ми зараз продумуємо, коли його оголосити».  Ще одна новація – пропозиція запровадити номінацію для кращої української програми, виготовленої за межами України. Віталій Шевченко повідомив про можливість заснування номінації для журналістів, котрі пишуть про ТБ. За словами голови Національної ради, це залежатиме від того, наскільки «журналісти зможуть об’єднатися, виробити умови, підходи, критерії до цієї номінації».

 

Під час брифінгу також стало відомо про кадрові призначення у Національній раді. Юліан Лелюх, який раніше працював заступником начальника управління контролю та моніторингу ТРО Національної ради, призначений начальником цього управління, а Микола Пузирей – заступником директора департаменту контрольно-аналітичної роботи, начальником управління координації роботи секретаріатів Нацради (раніше працював провідним спеціалістом відділу планування і організації перевірок ТРО).

 

Серед анонсованих подій – від’їзд наступного тижня делегації Нацради до Естонії «для обговорення цілої низки питань, пов’язаних з проблемами створення в Україні суспільного мовлення, обміну досвідом роботи і таке інше». Під час цього візиту планується підписати угоду про співробітництво між українською та естонською національними радами з питань телерадіомовлення.

 

А цієї п’ятниці  у Нацраді відбудеться друге засідання робочої групи із запровадження в Україні суспільного мовлення. За словами Віталія Шевченка, ця програма отримала назву «Національна ініціатива «Суспільне мовлення».

 

Під час брифінгу член Національної ради Віктор Понеділко також прокоментував фінансовий звіт Нацради за 2006 рік. Те, що Національна рада «свій бюджет виконала з «профіцитом» (тобто буле недофінансована – зокрема  йдеться про видатки на запровадження першого етапу цифрового мовлення)  Віктор Понеділко пов’язав із особливостями закону про державні закупівлі: «Моє враження таке, що той, хто прописував цей закон, заклав добрячу міну, або механізм для переорієнтації бюджетних коштів в напрямку, відомому виключно окремим особам».

 

Михайло Мазурін, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18597
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду