"Такі справи" пікетували Міністерство юстиції

11 Січня 2006
492
11 Січня 2006
12:10

"Такі справи" пікетували Міністерство юстиції

492
"Такі справи" пікетували Міністерство юстиції

Колектив видавничого і поліграфічного центру “Такі справи” провів пікетування і передав вимоги в.о. Міністра юстиції Сергію Головатому.  Про це йдеться у прес-релізі, який отримала "Детектор медіа". Вимоги стосуються відставки начальника департаменту Міністерства юстиції Костянтина Красовського. На думку керівників видавництва, поведінка Красовського свідчить, що він є ключовою фігурою у блокуванні мирного врегулювання конфлікту між державою Україною і Такими справами, який триває з весни 2002 року.

У прес-релізі йдеться, що 27 грдня минулого року пан Красовський зателефонував головному керівникові
Таких справ Олександрові Данилову і повідомив, що в разі незняття власниками підприємства вимог справедливого відшкодування “державна машина, яка діяла проти Таких справ три з гаком роки, так діятиме і надалі”.

Такі справи наголошують, що уже зверталися до Сергія Головатого з відкритим листом з цього приводу, але він не відреагував жодним чином.

Керівництво "Таких справ" знову закликал сісти за стіл переговорів, аби мирно врегулювати справу на основі справедливої компенсації підприємству завданих збитків і таким чином відмовитися від марного витрачання бюджетних коштів на підтримання розгляду справи в Міжнародному Трибуналі. 
У зверненні видавництва до Сергія Головатого йдеться, що  “Існує величезна імовірність, що буде ухвалено рішення, згідно з яким причиною наїзду на видавничий і поліграфічний центр “Такі справи” стануть не економічні, а політичні причини. Це стане ганьбою для нової влади і позначиться на міжнародній репутації України”.

Конфлікт між “Такими справами” і державою Україною почався після того, як 2002 року “Такі справи” надрукували агітаційні матеріали для опозиції: ДПА України назвала “Такі справи” учасниками протиправних дій і звинуватила у відмиванні брудних грошей. Пізніше суд визнав ці звинувачення такими, що не відповідають дійсності. Одначе дії податківців та інших органів державної влади завдали значних збитків підприємству. Литовський інвестор “Таких справ” – ЗАТ “Tokios Tokelės” – звернувся з позовом до Міжнародного центру вирішення інвестиційних спорів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду