Україна увійшла до трійки країн з найкращим розвитком національного законодавства щодо ЗМІ

27 Жовтня 2005
705
27 Жовтня 2005
10:12

Україна увійшла до трійки країн з найкращим розвитком національного законодавства щодо ЗМІ

705
Україна увійшла до трійки країн з найкращим розвитком національного законодавства щодо ЗМІ
Інститут проблем інформаційного права (Москва) підготував доповідь про стан розвитку національного законодавства щодо засобів масової інформації у країнах СНД та Прибалтики. За підсумками проведеного дослідження у 2005 році лідерами з якості правових норм стосовно ЗМІ стали такі країни як Грузія, Естонія та Україна. Про це повідомляє Інститут Медіа Права.

Кожна країна мала можливість отримати максимальну кількість балів (12) занаявність або відсутність законодавчих гарантій різних аспектів діяльності ЗМІ. З них Грузія набрала – 10 балів, Естонія – 8,5, а Україна – 8. До групи країн, де рівень свободи ЗМІ є вищим за середній входять Латвія (7,5), Азербайджан (7), Литва та Молдова (по 6,5 балів).

Найнижчий рівень законодавчого регулювання діяльності ЗМІ у Білорусі (3 бали), Казахстані та Туркменії (по 2 бали). Ці держави значно відстають від своїх сусідів за темпом створення сприятливого правового середовища для розвитку свободи масової інформації. Щодо наших близьких сусідів, то російське законодавство у сфері мас-медіа виконане на 4 бали.

У минулому році на передових позиціях у галузі законодавчого сприяння розвитку свободи слова були чотири країни Естонія, Литва, Молдова та Україна.

IMI

Читайте також:

Депутати проти кримінальної відповідальності за поширення неправдивих відомостей у ЗМІ

Розгляд змін до законів про ЗМІ та суспільне мовлення перенесено на листопад

СТБ порушує закон?

Дмитро Табачник: в справі з підписанням до друку "Урядового кур'єру" не було ні складу, ні події злочину

Закон як дамоклів меч над головою ЗМІ?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду