Меморандум порозуміння між владою та опозицією

22 Вересня 2005
640
22 Вересня 2005
14:57

Меморандум порозуміння між владою та опозицією

640
Меморандум порозуміння між владою та опозицією
Цей меморандум було підписано за кілька годин до голосування за кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем’єр-міністра. Саме підписання документу, за словами депутатів фракції Партії регіонів, дозволило їм брати участь в голосуванні. Документ не містить в собі обіцянок посад, як заявили вже колишні соратники Ющенка, а лише гарантії припинення політичних репресій.

Наводимо його текст:

"Усвідомлюючи відповідальність перед Українським народом у час небезпечної для майбутнього країни політичної кризи, ми вважаємо своїм патріотичним обов'язком розпочати нині конструктивний діалог між опозицією та владою. Змістом цього діалогу є спільне вироблення стратегії подолання кризи і виведення України на шлях розбудови благополучного суспільства, на шлях громадянського примирення і консолідації державницьких політичних сил.

Положення даного меморандуму ми розглядаємо як наповнення конкретним змістом підписаної "Декларації єднання та співпраці заради майбутнього України", як механізм реалізації декларації, як крок у справі порозуміння над поділами, як наше прагнення до конструктивного діалогу на благо українського народу.

Таким чином ми вважаємо за необхідне і домовляємося про наступне:

1. Впровадження політичної реформи;

2. Недопущення політичних репресій проти опозиції;

3. Внесення проекту закону України "Про амністію" з визначенням у ньому ст.157 та ст.158 Кримінального Кодексу України;

4. Невідкладне введення в дію закону про внесення змін до закону України "Про статус депутатів місцевих рад", яким передбачається законодавче врегулювання порядку притягнення депутатів місцевих рад до юридичної відповідальності;

5. Прискорення прийняття закону України "Про статус та права опозиції" (із закріпленням за опозицією керівництва у парламентських комітетах: з питань свободи слова та інформації, з питань бюджету, з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, та Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації);

6. Прискорення прийняття законів України "Про Кабінет міністрів України", "Про президента України";

7. Прозоре формування уряду на принципах професіоналізму та відокремлення влади від бізнесу;

8. Законодавче врегулювання гарантій прав власності;

9. Недопущення фактів чинення тиску на судові органи;

10. Невтручання органів влади та посадових осіб в хід підготовки та проведення виборів народних депутатів України, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 26 березня 2006 року, незастосування адмінресурсу;

Повне і беззастережне виконання підписаних домовленостей є свідченням можливості консенсусу між владою і опозицією, вмінням ставити інтереси народу над власними амбіціями."

Текст підписано в.о. прем'єр-міністра України Юрієм Єхануровим, президентом України Віктором Ющенком та лідером партії регіонів Віктором Януковичем.

Українська правда
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
640
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду