Пінчук продовжує розпродаж свого майна

13 Вересня 2005
608
13 Вересня 2005
16:13

Пінчук продовжує розпродаж свого майна

608
Пінчук продовжує розпродаж свого майна


Група "Євраз" витратила близько $25 млн. на купівлю в промислово-фінансового концерну "Придніпров’я", який контролює бізнесмен Віктор Пінчук, міноритарних пакетів акцій Орджонікідзевського і Марганецького ГЗK, передає УП.

Про це повідомив у вівторок журналістам у Москві керівний директор з корпоративних питань "ЄвразХолдингу" Олександр Фролов.

"Купівля ГЗК стала одним з етапів угоди по придбанню Нікопольського заводу феросплавів, яка через політичну ситуацію, що змінилася, не відбулася", - відзначив він, пояснивши, що "Євраз" хотів "не просто дати заставу за НЗФ, а вкласти кошти в реальні активи".

Розмір пакетів Фролов не уточнив.

Як повідомлялося, група російських компаній "Ренова" і найбільші акціонери "ЄвразХолдингу" наприкінці червня заявили про купівлю близько 74% акцій НЗФ у структур, близьких до Пінчука. Говорилося також, що як заставу "Євраз" виплатив "Придніпров’ю" близько $25 млн.

На даний час Орджонікідзевський і Марганецький ГЗК контролює конкуруюча з Пінчуком структура - група "Приват", контрольована Ігорем Коломойським.

Орджонікідзевський ГЗК - найбільший в Україні виробник марганцевої руди, веде видобуток марганцю тільки відкритим способом. У 2004 році ГЗК знизив виробництво марганцевого концентрату на 9,5% у порівнянні з 2003 роком - до 1,28 млн. тонн.

Марганецький ГЗК - єдине в Україні і країнах СНД підприємство по видобутку марганцю підземним способом (80% видобутку). У 2004 році ГЗК знизив виробництво марганцевого концентрату на 10% у порівнянні з попереднім роком - до 997 тис. тонн.

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду