В Україні все ж таки створять реєстр держінформресурсів. Цим займеться СБУ

22 Серпня 2005
610
22 Серпня 2005
18:06

В Україні все ж таки створять реєстр держінформресурсів. Цим займеться СБУ

610
В Україні все ж таки створять реєстр держінформресурсів. Цим займеться СБУ
Кабінет Міністрів доручив Департаменту спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації Служби безпеки України створити у 2 кварталі 2006 року реєстр державних інформаційних ресурсів, передають мережеві ЗМІ.

Згідно з ухвалою Кабміну, Департамент повинен створити реєстр інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем органів державної влади, а також підприємств, установ і організацій, які належать до сфери їх управління.

Департамент також повинен забезпечити функціонування реєстру.

Окрім цього, Кабмін доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям з 1 липня 2006 надавати дані в реєстр.

Кабмін також затвердив положення про реєстр, яке передбачає порядок його створення і функціонування.

Реєстр створюється для впровадження єдиної системи обліку відомостей про інформаційну систему органів виконавчої влади і підприємств, які належать до сфери його управління.

Нагадаємо, у травні цього року Міністерство транспорту і зв’язку виступило з ініціативою створення Національного реєстру електронних інформаційних ресурсів України, що викликало хвилю обурення серед представників Інтернет-видань України. Відповідно до документа, «з метою забезпечення Концепції формування системи національних електронних інформаційних ресурсів <...> був затверджений Порядок проведення реєстрації електронних інформаційних ресурсів», який передбачав низку досить жорстких умов для учасників реєстру і обов’язкову реєстрацію державних Інтернет-ресурсів.

Пізніше, «5 канал» із посиланням на джерело в міністерстві транспорту й зв'язку повідомляв, що у 2005 році проводити реєстрацію Інтернет-ресурсів не будуть.

За словами джерела, у цей час немає коштів на устаткування, необхідного для реєстрації. Мінтрасзв`язку дотепер веде переговори з Інтернет-провайдерами для точного визначення терміна «Інтернет-ресурс».

Тоді багато експертів зазначало, що намір провести реєстрацію Інтернет-ресурсів є загрозою демократії й свободі слова в Україні.

ІМІ

Читайте також:

Колективна безпека: спільна заява Інтернет Асоціації України та Інтернет-ЗМІ

Минтранссвязи не отступит от электронных СМИ

Для добровільної реєстрації електронних ЗМІ добровольців немає

Червоненко отменяет госрегистрацию интернет-ресурсов
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду