Працівника «5 каналу» засудили на 14 років за організацію терактів на Троєщинському ринку

16 Серпня 2005
966
16 Серпня 2005
17:27

Працівника «5 каналу» засудили на 14 років за організацію терактів на Троєщинському ринку

966
Працівника «5 каналу» засудили на 14 років за організацію терактів на Троєщинському ринку
Апеляційний суд Києва ухвалив вирок чотирьом звинуваченим у вибуху на ринку "Троєщина" в Києві у серпні 2004 року, засудивши кожного з них до 14 років позбавлення волі.

Зокрема, суддя Апеляційного суду Валентина Лясковська визнала винними Олександра Пастуха, 1984 року народження, Сергія Значка, 1982 року народження, Дмитра Савченка, 1982 року народження, і Тараса Швиденка, 1981 року народження, в здійсненні терористичного акту і незаконному використовуванні зброї, передає Forum..

Всі четверо визнані винними за частиною 3 статті 258 (терористичні акти) і частиною 1 статті 261 (незаконне поводження із зброєю) КК України.

Нагадаємо, що 20 серпня 2004 року внаслідок двох вибухів на Троєщинському ринку до лікарні потрапило 11 чоловік. Одна постраждала померла. У справі про теракт було затримано декількох підозрюваних.

28 серпня 2004 року заступник міністра внутрішніх справ Олександр Міленін під час прес-конференції заявив, що підозрювані у скоєнні вибухів на ринку "Троєщина" зізналися, що метою їх дій було повалення існуючого політичного режиму. На підтвердження цього на прес-конференції також було продемонстровано відеофільм із зізнанням одного з підозрюваних, де він говорить, що до вибухів його спонукало те, що "він нічого не може зробити для цієї країни", що він не вдоволений суспільно-політичним становищем і "хотів спонукати, щоб суспільство задумалось". Олександр Міленін розповів, що спочатку слідчі взагалі не розглядали політичної версії і “були шоковані” зізнанням підозрюваних.

Однак, як заявив пізніше глава СБУ Олександр Турчинов, у справі про вибухи на ринку "Троєщина" в Києві немає політичного підтексту.

Як відомо, один з чотирьох засуджених за вибухи на Троєщинському ринку юнаків - Дмитро Савченко - на момент затримання працював на «5 каналі» асистентом звукорежисера. Він був затриманий 26 серпня 2004 року, коли під час робочої зміни вийшов на обід і більше не повернувся.

ІМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду