Суд сьогодні не відпустив журналіста Лутьєва на волю. Йому знову викликали «швидку»

1 Липня 2005
790
1 Липня 2005
16:57

Суд сьогодні не відпустив журналіста Лутьєва на волю. Йому знову викликали «швидку»

790
Суд сьогодні не відпустив журналіста Лутьєва на волю. Йому знову викликали «швидку»
Апеляційний суд міста Севастополя відхилив сьогодні клопотання захисту про зміну запобіжного заходу і звільнення з-під варти євпаторійського журналіста Володимира Лутьєва, затриманого вчора прямо у залі суду. Про це повідомив ІМІ, посилаючись на адвоката журналіста Віктор Овечкін.

Він повідомив також, що стан здоров’я Володимира Лутьєва, який оголосив сухе голодування, наразі незадовільний. Сьогодні для журналіста знову було викликано швидку допомогу, лікарі якої встановили у нього гіпертонічний криз, однак при цьому зробили висновок, що Лутьєв може перебувати у залі суду.

Нагадаємо, у четвер, 30 червня, Апеляційний суд міста Севастополя, який близько двох років розглядає справу журналіста Володимира Лутьєва, змінив запобіжний захід журналісту і знову взяв його під варту. Аргументом для цього стало клопотання депутата Котляревського, у якому він вказував, що Лутьєв, виїжджаючи до Києва, порушував режим підписки, а також нібито загрожував Андрію Грачову – колишньому працівнику УБОЗу, якого Лутьєв нібито восени 2002 року найняв як кіллера.

При цьому адвокат журналіста Віктор Овечкін наполягає на тому, що всі поїздки Лутьєва здійснювались з дозволу суду, що сьогодні також не було взято до уваги.

Після вчорашнього арешту Володимира Лутьєва адвокат Віктор Овечкін зазначив в коментарі ІМІ, що тепер він «сумнівається в успішному вирішенні справи свого підзахисного».

Журналіст Володимир Лутьєв обвинувачується за кількома кримінальними статтями, серед яких замах на вбивство, що загрожує йому довічним ув’язненням.

Наразі Володимир Лутьєв перебуває у слідчому ізоляторі тимчасового утримання міста Севастополя. Суд оголосив перерву у розгляді справи журналіста до 10.30 ранку понеділка, 4 липня.

IMI

Читайте також:

У Севастополі вчора ввечері був госпіталізований Володимир Лутьєв
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
790
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду