СБУ спростувала інформацію про розформування оперативно-слідчої групи СБУ по справі Гонгадзе

1 Липня 2005
594
1 Липня 2005
11:29

СБУ спростувала інформацію про розформування оперативно-слідчої групи СБУ по справі Гонгадзе

594
СБУ спростувала інформацію про розформування оперативно-слідчої групи СБУ по справі Гонгадзе
Спеціальна оперативно-слідча група СБУ, яка фактично встановила вбивць Георгія Гонгадзе, не була розформована і розслідуванням справи вбивства журналіста займаються «переважно ті ж слідчі, що і раніше». Про це повідомляє ІМІ, посилаючись на керівника прес-служби СБУ Станіслава Речинського.

«Ця інформація (про розформування оперативно-слідчої групи - ред.) не відповідає дійсності. Протягом роботи цієї групи з неї шли одні співробітники, приходили нові… Але група не була розформована, вона продовжує працювати», - заявив він.

Станіслав Речинський не повідомив точно, скільки співробітників пішло зі слідчої групи, що займається справою Гонгадзе, і скільки з’явилось нових, зазначивши, що це «інформація не для розголошення».

Однак, пан Речинський підтвердив той факт, що керівника групи генерал-майора Володимира Ракитського було переведено на посаду начальника Управління СБУ в Закарпатській області . При цьому Рачинський зазначив, що це «було підвищення».

Нагадаємо, вчора Інтернет-газета "Тема" опублікувала статтю, в якій, посилаючись на анонімне джерело з правоохоронних органів, повідомляє подробиці викрадення та вбивства Георгія Гонгадзе.

Крім того, в цій статті йшлося про те, що незабаром після успішного викриття і затримання «вбивць» Георгія Гонгадзе, оперативно-слідчу групою СБУ під керівництвом Володимира Ракитського, яка брала участь у спільній операції по затримці разом з ГПУ, було розформовано, а його самого було переведено на посаду начальника Управління СБУ в Закарпатській області.

Також переведення Ракитського на нову посаду сталося після того, як Президент Віктор Ющенко нагородив генерал-майора орденом Богдана Хмельницького з формулюванням: "за професіоналізм у розслідуванні справи журналіста Георгія Гонгадзе".

На думку журналістів «ТЕМИ», відсторонення від розслідування справи Гонгадзе таких фахівців «автоматично відстрочить дату завершення розслідування і передачу матеріалів до суду».

ІМІ

Читайте також:

Как раскрывали дело Гонгадзе
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду