4 травня може бути поставлена крапка у справі "Рівненської газети"

26 Квітня 2005
536
26 Квітня 2005
16:23

4 травня може бути поставлена крапка у справі "Рівненської газети"

536
4 травня може бути поставлена крапка у справі "Рівненської газети"
Незабаром може бути поставлена крапка у судовому протистоянні Рівненського губернатора В.Червонія і "Рівненської газети".

4 травня у м. Ківерці (Волинська область) відбудеться чергове судове засідання щодо справи за позовом голови Рівненської облдержадміністрації Василя Червонія до Видавничого Дому "ОГО", "Рівненської газети" та її редактора Ольги Ільчук, повідомила прес-служба УАВПП.

Нагадаємо, що раніше Верховний Суд України за клопотанням "Рівненської газети" переніс розгляд справи з м. Рівного до суду сусідньої області, і що третьою стороною у даному судовому процесі виступає Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП), членом якої є Видавничий Дім "ОГО".

П’яте судове засідання у справі "Червоній – проти "Рівненської газети" має всі шанси стати останнім, оскільки на ньому заплановано провести судові дебати, які зазвичай є завершальною стадією судового процесу, підсумовуючи позицію сторін після розгляду всіх доказів і заслуховування всіх свідків.

Суддя Іван Підгорний задовольнив клопотання відповідачів про виклик до суду для особистого надання пояснень позивача – Василя Червонія, не зважаючи на заперечення його представника і згадування про велику кількість роботи у голови обласної адміністрації у зв’язку з проведенням посівної кампанії.

Є сподівання, що суд врахує при прийнятті рішення по справі „Рівненської газети” Рішення Європейського суду з прав людини по скарзі „Української прес-групи” проти України, де було визнано про наявність порушень Україною зобов’язань, взятих на себе при підписанні Європейської конвенції про захист прав і основних свобод людини.

Як повідомлялось раніше, "Рівненська газета" має позов за образу честі, гідності та ділової репутації від теперішнього губернатора Рівненської області, колишнього народного депутата Василя Червонія. Позивач вважає, що колонка редактора, надрукована у газеті 17 грудня під назвою "Бабай під рівненським соусом", принижує його честь і гідність, й вимагає 50 тисяч гривень компенсації.

Для довідки: Українська Асоціація видавців періодичної преси є національним галузевим об`єднанням юридичних осіб-видавництв преси, яке задекларувало захист і підтримку вітчизняного газетно-журнального бізнесу та прискорення загального розвитку галузі вітчизняної преси. З листопада 2001 року УАВПП як дійсний член представляє Україну у Всесвітній Газетній Асоціації (WAN). Сьогодні УАВПП об`єднує 107 видавництв преси з усіх регіонів України і концентрує зусилля на глобальному реформуванні галузі преси – у відповідь на заяви Президента України Віктора Ющенка та вищих державних урядовців.

За інф. прес-служби Української Асоціації видавців періодичної преси
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду