Гендиректор "Таких справ" оголосив про створення "Фонду політичних біженців"

4 Березня 2005
590
4 Березня 2005
18:33

Гендиректор "Таких справ" оголосив про створення "Фонду політичних біженців"

590
Гендиректор "Таких справ" оголосив про створення "Фонду політичних біженців"
4 березня 2005 року. Генеральний директор видавничого і поліграфічного центру "Такі справи" Олександр Данилов, член партії "Батьківщина", який до 02.03.2005 р. включно мав у Литві статус політичного біженця, оголосив про створення благодійного "Фонду політичних біженців". Цей фонд має на меті три цілі:

- Повернення політичних біженців в Україну.

- Боротьба за права політичних біженців — за надання їм моральної і матеріальної компенсації.

- Недопущення у майбутньому умов для виникнення такого явища, як політичні біженці.

Генеральний директор дочірнього литовського підприємства, видавничого і поліграфічного центру "Такі справи", Олександр Данилов повернувся в Україну вчора вдень літаком "Вільнюс-Київ" після майже трирічної відсутності. Він таємно виїхав з України 13 травня 2002 року. 13 травня 2003 року литовський уряд надав йому статус біженця. За день до свого повернення в Україну Олександр Данилов зустрівся з Президентом Литви Валдасом Адамкусом і у його особі подякував усьому литовському народові за те, що він надав українцеві захист від політичних переслідувань.

Після інавгурації Віктора Ющенка Олександр Данилов звернувся до нього з відкритим листом, в якому висловив пропозицію повернути всіх політичних біженців в Україну.

Переслідування генерального директора "Таких справ" в Україні почалося після того, як очолюване ним підприємство у період передвиборної кампанії 2002 року надрукувало на замовлення нахвальну брошуру для опозиційного на той час політика Юлії Тимошенко. "Такі справи" зазнали численних незаконних перевірок, без рішення суду їх було оголошено причетними до злочинної діяльності, проти Олександра Данилова було незаконно порушено кримінальну справу. Цей конфлікт був відображений у звітах Держдепартаменту США і авторитетної правозахисної організації "Human Rights Watch" як приклад порушення демократичних свобод з боку держави.

Головне литовське підприємство "Tokios Tokelės", захищаючи права свого дочірнього підприємства в Україні, звернулося з позовом проти України до Міжнародного центру вирішення інвестиційних спорів. Зараз справа перебуває на стадії розгляду по суті.

"Такі справи"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду