Рівненські журналісти звернулися з відкритим листом до Незалежної медіа-профспілки

26 Січня 2005
740
26 Січня 2005
18:55

Рівненські журналісти звернулися з відкритим листом до Незалежної медіа-профспілки

740
Рівненські журналісти звернулися з відкритим листом до Незалежної медіа-профспілки
Журналісти "Рівненської газети" повідомили про те, що народний депутат України Василь Червоній вже вкотре за останні роки подав позов до суду на ЗМІ для відшкодування завданої його честі та гідності шкоди. На 24 січня 2005 року було призначено перше судове засідання у справі за позовом п.Червонія до видавця, редакції та редактора “Рівненської газети”. Народним депутатом встановлено і суму компенсації – 50 тисяч гривень, яку повинні внести відповідачі. У своєму відкритому листі журналісти зазначають: " Мусимо висловити стурбованість, яку викликає як сам предмет позову (оціночні судження, вміщені під рубрикою “колонка редактора”) так і розмір компенсації, який вимагається позивачем ( сума у 50 тисяч гривень може стати фінальною крапкою в існуванні молодої газети). І в першому, і вдругому випадку право журналістів на професію, на вільне висловлення думки грубо ігнорується.

Звертаємося із вимогою до видавця “Рівненської газети” та з проханням до Асоціації видавців періодичної преси, членом якої є видавець “Рівненської газети”, забезпечити кваліфікований юридичний супровід процесу.

Сподіваємося на чесний, справедливий, прозорий, незалежний, всесторонній та публічний характер розгляду позову міським судом Рівного.

Просимо вважати також це звернення офіційним запитом до міського суду Рівного:

1. Чи сплачено позивачем - народним депутатом Чевонієм В.М. – державне мито у даному позові до ВД “ОГО” та “Рівненської газети” у розмірі 10 відсотків від суми позову?

2. Скільки разів за останні п’ять років (починаючи з 1.01. 1999 року) народний депутат Червоній В.М. подавав позови до засобів масової інформації, зареєстровані на території Рівненської області у справі захисту честі та гідності і скільки з них було задоволено повністю і частково?

3. На яку суму компенсації були подані позови і яку з цієї суми було за рішенням суду сплачено зі сторони ЗМІ?"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду