Журналісти каналу ICTV, які підписали вчорашню заяву, отримали першу перемогу

29 Жовтня 2004
706
29 Жовтня 2004
21:20

Журналісти каналу ICTV, які підписали вчорашню заяву, отримали першу перемогу

706
Журналісти каналу ICTV, які підписали вчорашню заяву, отримали першу перемогу
Як повідомив журналіст каналу Віктор Сорока – один з підписантів Заяви телевізійників проти цензури 28 жовтня, , „з огляду на тему, яка була піднята, розмова (мається на увазі розмова з топ-менеджерами телеканалу – „ТК”) була непростою, але головне, що було досягнуто порозуміння; весь колектив (генеральний директор, продюсери, редактори, шеф-редактори) зійшовся на тому, що є сильним саме своєю єдністю, ніхто не забороняє кожному мати свою точку зору, але всі подібні кроки необхідно вирішувати разом”.

За словами журналіста, зараз „немає жодних проблем з виконанням на каналі ICTV тих вимог, які були зазначені в Заяві (власне, це і було основною метою)”. „Справді – сказав В.Сорока, - дискусія була жорсткою. Ми говорили практично на рівних. Зрозуміло, що були і підвищені тони, але це була абсолютно нормальна відверта розмова. Всі висловили свої думки. Ми виходили з того (і це найосновніше), що ICTV - сім’я, в ній бувають суперечки і бувають конфлікти. І якщо люди хочуть далі бути разом, то суперечки ці вирішують теж разом. Головне, ми сказали, що одне одному довіряємо і завершилося все абсолютним миром. Було закинуто тільки одне: всі ці проблеми ми могли вирішити з керівництвом, не виходячи на загальноукраїнський рівень. Нам ніхто не пропонував звільнятися в категоричній формі; нам запропонували вибір, проте все ж закликали лишатися і працювати.” Цитуючи В.Сороку, „висновок був такий: журналістські стандарти на ICTV віднині і завжди не порушуються, журналісти намагаються писати об’єктивно, повно, всебічно, фахово і професійно, і в свою чергу ніхто не буде забороняти робити нам саме так”.

„Нас непокоїть тільки одне – продовжив тележурналіст, - оскільки ми зробили цю акцію публічною, важливо зауважити, що для нас це була просто громадянська позиція. Зараз в колективі така злагода, якої, можливо, навіть не було в ці останні дні. Жодного тиску або натяку на тиск немає. Ми не відступилися від своїх вимог. Ми просто порозумілися. Наша заява не означає, що все, що було до цього часу, було ганебне. Наша позиція – це громадянська позиція, яка має вплинути на те, що відбувається в країні і в засобах масової інформації загалом”.

За думкою В.Сороки, сьогодні останній час, коли можна і потрібно відстоювати свою позицію і права своєї професії. На завершення він зазначив, що зараз на „помаранчевому каналі” абсолютно спокійно, і якщо люди ходять в оранжевих кольорах, то це не означає, що вони голосуватимуть за Ющенка – просто це корпоративний колір каналу”. В зв’язку з цим, Сорока ще раз підкреслив, що „вони говорять не про політику, а про ті речі, які є засадницькими для будь-якого журналіста; вони хотіли резонансу і вони його досягли і тепер не хотіли б , щоб цей резонанс використовувався проти них”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду