Сороса облили канцелярським клеєм, а БЮТ вимагає вiд української влади вибачитися

31 Березня 2004
699
31 Березня 2004
12:45

Сороса облили канцелярським клеєм, а БЮТ вимагає вiд української влади вибачитися

699
Сороса облили канцелярським клеєм, а БЮТ вимагає вiд української влади вибачитися
Перед початком форуму громадських правозахисних органiзацiй "Права людини на виборах" у середу у Києвi вiдомого фiнансиста i фiлантропа Джорджа Сороса облили канцелярським клеєм, а потiм водою.

Ось що повідомив “Детектор медіа” наш позаштатний кореспондент Олег Завада, який був безпосередньо на місці події:

“Приблизно о 9-тій 35-ть, перед початком Форуму, стався інцидент: молодий чоловік з червоним прапором облив Джорджа Сороса білою рідиною і пробігся по залу із прапором, вигукуючи: “Хай живе Братство !” і “Янкі – гоу хоум !”. Хвилин через 5-ть, після того, як цього молодика скрутили і вивели із залу, стався другий інцидент: вже більш поважний хлопець в костюмі облив Сороса вдруге якоюсь рідиною. Цього хлопця також схопили і вивели із залу, але приблизно хвилин 15-ть робота Форуму була паралізована. Ніхто не міг зрозуміти, що діється, особливо були обурені посли Швеції і Великобританії. І Сорос був дуже збентежений. Навколо нього стало чоловік десять учасників Форуму – зробили імпровізовану стіну і близько години стояли, щоб не трапилося ще чогось подібного”.

Коментуючи iнцидент, Дж.Сорос сказав: "Це не просто iнцидент, за цим хтось стоїть". При цьому вiн утруднився сказати, хто, на його думку, мiг органiзувати цю витiвку. Сорос зазначив, що таке з ним сталося вперше. «Якщо за Лівадійським палацем, зрозуміло, стоїть Адміністрація Президента , то хто організував цю провокацію – ще треба розібратись». Проте, за його словами, він усе одно, підтримуватиме українські громадські організації « у наперед програшній битві" та сподівається, що колись цю битву буде виграно.

Конференцiя продовжилася в нормальному режимi.

В об'єднаннi "Братство" Дмитра Корчинського агентству "Iнтерфакс-Україна" пiдтвердили, що учасниками iнциденту були активiсти цiєї органiзацiї. За словами представника секретарiату "Братства", члени органiзацiї мали намiр кинути пакети з майонезом.

Представник секретарiату повiдомив, що активiсти "Братства" затриманi i перебувають у Печерському районному управлiннi внутрiшнiх справ Києва.

Кореспондент агентства передає, що учасникiв iнциденту допитують в готелi "Русь", де стався конфлiкт.

Сьогодні ж Блок Юлiї Тимошенко висловив "здивування i обурення" з приводу останнiх подiй в Українi, що стосуються вiдомого фiнансиста, фiлантропа i мецената Джорджа Сороса, i вимагає, щоб керiвництво адмiнiстрацiї президента вибачилося за дiї, що "завдають шкоди мiжнародному авторитету України".

У заявi блоку, текст якої передано в середу в агентство "Iнтерфакс-Україна", говориться про "вiдверте цькування" Дж.Сороса "з боку провладних ЗМI та адмiнiстративно-державних установ i органiзацiй".

"Приїзд в Україну Дж.Сороса, який зробив великий внесок в розвиток освiти, науки i культури, i продовжує надавати значну пiдтримку громадським органiзацiям у нашiй державi, за здоровою логiкою мав бути зустрiтий владою з належною увагою i на вiдповiдному рiвнi. Однак замiсть адекватного прийому з iнiцiативи президентської адмiнiстрацiї органiзовано кампанiю з дискредитацiї i створення негативного образу Дж.Сороса в очах громадськостi", - вiдзначається в заявi.

"Очевидно, що для представникiв української влади, якi звикли тiльки "брати", абсолютно незрозумiлi i нелогiчнi дiї Дж.Сороса, який займається добродiйнiстю i фiнансуванням нерентабельних проектiв. Дискредитацiя Дж.Сороса є частиною плану, який має на метi остаточно розiрвати зв'язки України з цивiлiзованим свiтом i вiдкрити дорогу становленню тоталiтаризму в країнi", - наголошується в заявi.

В БЮТ вважають, що "поведiнка влади ганьбить нашу державу", i вимагають "негайного припинення цькування Дж.Сороса i вживання заходiв щодо належного прийому вiдомого i авторитетного в свiтi дiяча".

"Ми вимагаємо вибачень головного керiвництва адмiнiстрацiї президента за дiї, якi завдають шкоди мiжнародному авторитету України", - йдеться в заявi.

За інф. imi, interfax, "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
699
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду