У день загибелі в ДТП журналіст Єфремов віз до Києва матеріали розслідування, в якому фігурують силові структури - газета "ВВ"

9 Січня 2004
632
9 Січня 2004
17:05

У день загибелі в ДТП журналіст Єфремов віз до Києва матеріали розслідування, в якому фігурують силові структури - газета "ВВ"

632
У день загибелі в ДТП журналіст Єфремов віз до Києва матеріали розслідування, в якому фігурують силові структури - газета "ВВ"
Як повідомляв УНІАН, дніпропетровський журналіст В.Єфремов загинув 14 липня минулого року в ДТП на 299-му кілометрі траси Запоріжжя-Бориспіль. За даними МВС, журналіст на своєму автомобілі виїхав на стрічну смугу і лоб в лоб зіткнувся з МАЗом.

У день загибелі в ДТП дніпропетровський журналіст Володимир Єфремов віз до Києва матеріали журналістського розслідування, в якому фігурують силові структури, повідомляє "УНІАН" з посиланням на газету "Вечерние вести".

У публікації газети йдеться про те, що В.Єфремов віз до однієї з київських газет матеріал, який боявся друкувати в дніпропетровській пресі, оскільки в цій справі замішаний, зокрема, голова Апеляційного суду Дніпропетровська ВІХРОВ.

У публікації йшлося про підприємця з Дніпропетровська Геннадія ЛИТВИНОВА, який придбав приміщення для магазина у колективного підприємства "Елтея". Після оформлення операції і сплати грошей підприємця затримали співробітники СБУ і зажадали переоформити право володіння на куплене приміщення на його колишніх власників - фірму "Елтея" і не розраховувати на повернення грошей. Співробітники СБУ обвинуватили Г.ЛИТВИНОВА в незаконному придбанні нерухомості. Суд передав документи на приміщення не Г.ЛИТВИНОВУ, а фірмі "Елтея", яка, у свою чергу, попросила через суд визнати недійсним договір купівлі-продажу приміщення у зв'язку з несплатою Г.ЛИТВИНОВИМ грошей. Г.ЛИТВИНОВУ порадили звернутися до адвоката СОЛОМІНОЇ, що представляє інтереси позивача, яка "в Дніпропетровській області суди не програє", оскільки є "улюбленою тещею" голови облсуду Дніпропетровської області, проте він відмовився. Суддя визнала договір купівлі-продажу недійсним у зв'язку з невиплатою підприємцем грошей за приміщення. Апеляційний суд залишив рішення без зміни, а Верховний суд визнав ці рішення за незаконні, відправивши справу на новий розгляд.

Далі, пише газета «ВВ», суддя сказала Г.ЛИТВИНОВУ, що сплачені за приміщення гроші він може забрати в міліції.

Проте в міліції йому відповіли, що гроші належать КП "Елтея". Таким чином, Г.ЛИТВИНОВ не одержав ані власності, ані сплачених за неї грошей.

Газета також пише про те, що, повертаючись з суду, Г.ЛИТВИНОВ був побитий невідомим, який погрозив підприємцю, що якщо той ще раз з'явиться в суді, його вб'ють. За словами Г.ЛИТВИНОВА, після побиття "терпець журналіста Єфремова увірвався і він підготував статтю".

Газета зазначає, що не знає, якого рівня "господарі" "кидали" підприємця, оскільки "дуже багато цікавих структур замішані в справі". Автор публікації також пише, що не знає, чи пов'язана загибель В.Єфремова з цією справою.

Читайте також:

Справа Єфремова: два роки без жодного зрушення
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду