Уряд пропонує ліцензувати проведення еротичних шоу

19 Листопада 2003
691
19 Листопада 2003
14:46

Уряд пропонує ліцензувати проведення еротичних шоу

691
Уряд пропонує ліцензувати проведення еротичних шоу
Кабінет Міністрів України сьогодні на своєму засіданні схвалив проект закону “Про обіг продукції, яка негативно впливає на суспільну мораль”, яким пропонується вести ліцензії на проведення еротичних шоу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Дмитро ТАБАЧНИК.

За його словами, цей законопроект у цілому визначає порядок обігу еротичної, порнографічної та іншої продукції, яка негативно впливає на моральність суспільства, а також механізм контролю за обігом таких товарів.

Д.ТАБАЧНИК відзначив, що згідно із проектом закону, всі організатори еротичних шоу і власники нічних клубів, які проводять подібні заходи, повинні отримати відповідну ліцензію від Міністерства освіти та Міністерства охорони здоров’я. За словами віце-прем’єра, порядок видачі ліцензії та розмір плати за неї визначить уряд після ухвалення цього закону Верховною Радою.

Д.ТАБАЧНИК також повідомив, що проектом закону вводиться заборона на розповсюдження відверто порнографічної продукції і такої, що пропагує культ насильства. За його словами, до такої продукції законопроект відносить будь-які твори, об’єкти, які демонструють сцени садизму, катування, знищення людей і тварин та пропагують культ війни.

Крім цього, за словами Д.ТАБАЧНИКА, законопроект визначає порядок демонстрації еротичних програм на телебаченні і розповсюдження еротичної друкованої продукції. “Будь-яка еротика може з’являтись на екрані від 24.00 до 6.00”, - сказав він, додавши, що друкована еротична продукція буде ліцензуватись окремо.

Д.ТАБАЧНИК підкреслив, що прийняття цього законопроекту дозволить підвищити моральність суспільства, і висловив сподівання, що Верховна Рада ухвалить цей документ найближчим часом.

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду