Німецький Фонд ЗМІ наполягає на неприпустимості дискредитації Володимира Мостового

15 Травня 2003
737
15 Травня 2003
14:52

Німецький Фонд ЗМІ наполягає на неприпустимості дискредитації Володимира Мостового

737
Німецький Фонд ЗМІ наполягає на неприпустимості дискредитації Володимира Мостового
Фонд засобів масової інформації банку „Шпаркассе ЛяйпціЄ” розповсюдив сьогодні заяву для преси з приводу ситуації навколо вручення Володимиру Мостовому „Премії заради свободи та майбутнього засобів масової інформації”. „Детектор медіа” подає текст заяви, підписаний Штефаном ЗеЄером, керуючим справами правління Фонду засобів масової інформації повнотекстово:

„Фонд засобів масової інформації банку „Шпаркассе ЛяйпціЄ” (http://www.Leipziger-Medienstiftung.de ) вручає свою „Премію заради свободи та майбутнього засобів масової інформації” мужнім незалежним журналістам на згадку про мирну революцію в ЛейпціЄу восени 1989 року. Принаймні починаючи від цих днів, які стали сигналом для возз’єднання Німеччини, нам стала зрозумілою вартісність незалежної преси.

Володимир Мостовий, незалежний, мужній чоловік і чудовий журналіст, одержав у цьому році за свій життєвий доробок разом з іншими журналістами „Премію заради свободи та майбутнього засобів масової інформації”. Київ і Україна можуть пишатися ним – світочем незалежної журналістики! Наше обЄрунтування полягало в інтенсивних пошуках, перш ніж ми прийняли рішення – без відома Мостового, як ми це й робимо у випадку з кожним нашим лауреатом. Мостовий довідався про нагороду аж тоді, коли наше рішення було вже прийняте на основі тривалого вивчення справи. Тож підло, безсоромно стверджувати, що він „заслужив” премію, розповсюджуючи інформацію, яка не відповідає дійсності. До основних журналістських правил належить, щоб справу було докладно вивчено й поставлено запитання тій стороні, яка вручає премії. З нами ніхто не розмовляв – в тому числі й від „Киевских ведомостей”. Загалом же це не є таємницею, яку суму становить премія. Загальноприйнято, щоб подібні премії супроводжувалися виплатою грошової суми, а величина її відома – зокрема, вона зазначена на нашій Інтернет-сторінці.

Лише нинішня реакція певних кіл у Києві показує нам, наскільки Мостовий заслужив цю премію та наскільки вірним було наше рішення. Разом із лауреатами минулих років з усього світу він належить до лав великих журналістів нашого часу.

З власної історії нам відомі масивні маніпуляції урядових сил колишньої НДР стосовно преси. Саме завдяки цьому досвіду Фонд не готовий робити якісь пояснення, приємні певній адміністрації або політикам. Свобода і правда мають бути для нас цінностями, якими ми керуємося. Ми уважно спостерігатимемо за ситуацією навколо Володимира Мостового, і якщо вручення йому премії призведе до його дискредитації або завдасть йому шкоди, то ми негайно повідомимо про це громадськість і попросимо наших лауреатів минулих років про підтримку в публікації відповідних репортажів”.

Читайте також: "Дзеркало тижня" не бере участь в PR-акціях Кучми – Мостовий

Кучма поручил СБУ, МВД и Генпрокуратуре расследовать факты угроз редактору "Зеркало недели" Мостовому

Депутат Ради Томенко називає доручення Кучми розслідувати погрози на адресу редактора "Зеркала недели" Мостового таким, що шкодить Президенту
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду