Ігор Лубченко звертає увагу Генпрокурора на неприпустимість висунення звинувачень на адресу журналістки Валентини Васильченко

5 Березня 2003
668
5 Березня 2003
12:38

Ігор Лубченко звертає увагу Генпрокурора на неприпустимість висунення звинувачень на адресу журналістки Валентини Васильченко

668
Ігор Лубченко звертає увагу Генпрокурора на неприпустимість висунення звинувачень на адресу журналістки Валентини Васильченко
Голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко звернувся до Генпрокурора Святослава Піскуна з відкритим листом, де висловлює неприпустимість висунення звинувачень на адресу черкаської журналістки Валентини Васильченко у нібито доведенні до самогубства начальника Управління внутрішніх справ у Черкаській області генерал-лейтенанта міліції Олега Кочегарова. Він, як відомо, 4 березня, о 6:45 ранку здійснив спробу самогубства.

В офіційних коментарях з приводу цієї трагедії фігурує записка, в якій генерал звинувачує у цьому кроці Валентину Васильченко.

„Мої колеги стверджують, – наголошується у зверненні Ігоря Лубченка до Генпрокурора, – по-перше, що дійсно в одній із записок, залишених самогубцею, йдеться про журналістку „Валентину В.” – повністю прізвище не названо. По-друге, вони здивовані таким поворотом події – адже, як з’ясовується, Валентина Васильченко востаннє писала про Олега Кочегарові (і дійсно критично) у 2000 році”.

Голова Нацспілки журналістів України закликав Генпрокурора Піскуна взяти під особистий контроль розслідування цієї трагедії і до з’ясування всіх обставин не звинувачувати журналістку у доведенні людини до самогубства.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
668
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду