Створено "Індустріальний телевізійний комітет"

3 Вересня 2002
673
3 Вересня 2002
11:40

Створено "Індустріальний телевізійний комітет"

673
Створено "Індустріальний телевізійний комітет"
Група провідних рекламних агентств та телеканалів об’єдналися з метою вдосконалення досліждень телевізійної аудиторії. Більшість національних каналів оголошують про перехід з 1 січня 2003 року на рейтинги, які будуть вимірюватися компанією GfK-USM.

27 серпня 2002 року відбулася зустріч за участю національних телевізійних каналів ICTV, Інтер, Новий, СТБ та НТКУ і провідних рекламних агентств D’Arcy/Starcom MediaVest Group, Initiative Media та Провід/BBDO/Media Direction. Під час зустрічі агентства та недержавні канали уклали установчий договір про створення асоціації „Телевізійний індустріальний комітет”. Основною метою асоцiацiї є організація збалансованої системи соціологічних досліджень телевізійної аудиторії та сприяння розвитку телевізійного ринку в Україні. НТКУ висловила готовність тісно співпрацювати з асоціацією та брати участь у реалізації спільних з нею проектів дослідження ринку. Головою асоціації було обрано Попенка Олега, генерального директора D’Arcy / Starcom MediaVest Group.

Олег Попенкоhttp:: „Я сподіваюся, що Телевізійний індустріальний комітет стане тим механізмом саморегулювання ринку, якого так бракувало телевізійній галузі. На прикладі телевізійних досліджень можна добре бачити, як відсутність такого механізму на три роки затримала розширення панелі на рівні обласних центрів, де проживає лише 29% населення країни. Але треба розуміти, що асоціація в теперішньому складі є лише початком. Адже для виконання свого призначення асоціації необхідно розширити коло учасників. Це є одним з пріоритетів на найближчий період.”

Цій важливій події передували майже 2 роки консультацій та переговорів за участю всіх національних телеканалів та трьох провідних агентств. Першим кроком було одностайне рішення про необхідність розширення репрезентативності телевізійних досліджень до міст з населенням більше 50 000, де проживає понад 45% населення країни. Другим кроком стало вивчення пропозицій трьох провідних європейських операторів - AGB, GfK та TNS – щодо проведення досліджень в Україні згідно з новими вимогами. Третім кроком стало визнання пропозиції GfK кращою та домовленість про вибір компанії GfK-USM у якості нового оператора досліджень телеаудиторії.

Влад Ряшин, Голова правління, Інтер: „Довіра до результатів телевізійних досліджень має надзвичайне значення для нашого ринку. Система вимірювань GfK-USM дозволить учасникам ринку краще контролювати роботу панелі і виключить можливості для впливу на рейтинги. Я радий з того, що у виборі нового оператора панелі ми з колегами–керівниками інших телевізійних каналів та рекламних агентств дійшли одностайного рішення. Це надає великого кредиту довіри новому операторові. Ми маємо намір укладати всі угоди на розміщення реклами у 2003 році тільки на підставі даних досліджень GfK-USM”.

Олександр Федоришин, Директор, GfK-USM: "Ми вдячні Телевізійному індустріальному комітету за довіру до нашої компанії, і одночасно ми розуміємо ту велику міру відповідальності, яку покладає на нас ця довіра. Створення надійної телевізійної панелі - це непроста справа. У безпосередню роботу над цим проектом в Україні будуть залучені фахівці з Німеччини, Австрії, Швейцарії та Португалії. Початок дії нової панелі за пропорційною кластерною вибіркою 50000+ заплановано на 1 січня 2003 року, з тим щоб постачання даних телевимірювання співпало з початком дії річних контрактів”.

Олександр Богуцький, Генеральний директор, ICTV: "Телевізійний ринок зміцнюється, росте, і ми маємо зробити все, щоб закріпити ці тенденції. Бізнес потребує чесності, відкритості й прозорості. Дискусії, які тривали понад два роки - завершено. Асоціація створена, вона відкрита для вступу та стане місцем найважливіших рішень... Тепер час консолідації на ринку заради стабільності".

Інф."Детектор медіа"

Читайте також:

У отечественного телерынка изменится панель. И, возможно, исследователь

У телевидения будет два исследователя
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду