Господарський суд Києва прийняв рішення на користь ЮТАРу

15 Травня 2002
720
15 Травня 2002
14:38

Господарський суд Києва прийняв рішення на користь ЮТАРу

720
Господарський суд Києва прийняв рішення на користь ЮТАРу
Перипетії з рішеннями Нацради з питань ТБ та РМ щодо ліцензії на право мовлення на 37-му каналі набирають нових обертів. Учора на телеканалі “ЮТАР” о 20.40 вийшов в ефір сюжет про рішення Господарського суду від 14 травня 2002 року, який постановив заборонити Національній раді з питань телебачення і радіомовлення розглядати питання про переліцензування на 37 каналі. Рішення суду було зачитано на засіданні Нацради. Натомість, Національна рада в особі її голови – Бориса Холода - проігнорувала це рішення і вирішила віддати ліцензію на право мовлення на 37-му каналі ТОВ “Телестудії “Служба інформації”, таким чином підтвердивши своє рішення від 17 квітня.

(Нагадаємо, що Нацрада своїм рішенням від 17 квітня 2002 року позбавила телеканал “Ютар” права мовлення на 37 каналі і віддала перевагу телекомпанії «ТV-Табачук». Представники ж каналу «ЮТАР» оскаржили це рішення, звернувшись до Господарського суду).

“Детектор медіа” пропросила прокоментувати ситуацію віце-президента “Ютар” з питань програмної політики Олену Кубишкіну:



- Проигнорировав решение Хозяйственного суда, Нацсовет принял решение о выдаче лицензии на 37 канале компании «Служба информации». О наших дальнейших шагах, я думаю, мы завтра утром сообщим в выпусках новостей на нашем канале. Могу сказать только, что это прямое нарушение законодательства Украины и решения Хозяйственного суда.

С моей точки зрения, Нацсовет принял такое решение, потому что ему осталось жить неделю-две. В связи с избранием ряда его членов Народными депутатами, состав Нацсовета будет нелегитимным. Вероятнее всего, были взяты на себя какие-то обязательства перед определенной структурой, которые нужно успеть отработать.



На жаль, наші багаторазові спроби взяти коментар у членів Національної ради з питань ТБ і РМ успіхом поки що не завершилися. Не полишаємо спроб.


“Кулеметні” рішення Нацради


"Ютар" оскаржить рішення Нацради з телерадіомовлення про позбавлення телеканалу ліцензії на право мовлення


Позбавлення ЮТАРУ права мовлення є "зачисткою" незалежних ЗМІ перед президентськими виборами - блок Тимошенко


Нацсовет разделил телерадиочастоты
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду