Мажоритарники таки будуть виступати в ефірі "ТЕТу", ТРК "Київ","НАРТу"і"Тонісу"?

21 Лютого 2002
686
21 Лютого 2002
11:36

Мажоритарники таки будуть виступати в ефірі "ТЕТу", ТРК "Київ","НАРТу"і"Тонісу"?

686
Мажоритарники таки будуть виступати в ефірі "ТЕТу", ТРК "Київ","НАРТу"і"Тонісу"?
У своїй вчорашній заяві Держкомінформ України вказав на формальний підхід Нацради з питань телебачення і радіомовлення у вирішенні питання про оприлюднення в телеефірі програм кандидатв у депутати Верховної Ради.

В заяві також наголошується, що виконати вимоги чинного закону за існуючої системи телерадіомовлення в Україні є абсолютно неможливим.

З трьох загальнонаціональних каналів (УТ-1, УТ-2,УТ-3) лише один використовується державною компанією. Інші ж орендуються недержавними мовниками, позбавити яких часу у прайм-таймі означає сутттєво зашкодити їх фінансовим інтересам.

За таких умов залишається шукати компромісу між державними і комерційнии мовниками.

Держкомінформ, йдеться у заяві, запропонував прийнятний вихід із ситуації, що склалася.

Спільними зусиллями державних(НТКУ, НРКУ,ОДТРК) і недержавних мовників вдалося розробити сітку мовлення, яка б задовольнила потреби всіх кандидатів.

Як відомо,Нацрада не пiдтримала пропозицiю Держкомiнформу використати для оприлюднення передвиборних програм кандидатiв у народнi депутати по мажоритарних округах канали ТРК "Київ", "ТЕТ", "ТОНIС" i "НАРТ", оскiльки надання цих каналiв для проведення передвиборної агiтацiї за рахунок держбюджету суперечить закону про вибори народних депутатiв.

Держкомінформ вважає, що Нацрада, приймаючи таке рішення, обмежилась констатацією формального порушення чинного законодавства, але нічого не зробила для вирішення проблеми.Крім того, недержавні канали виявили готовність безкоштовно розміщувати передвиборні матеріали

В цих умовах Держкомінформ заявив, що зробить все, щоб оприлюднення передвиборних програм партій, блоків та кандидатів відбулося згідно чинного законодавства і підтверджує чинність запропонованої раніше сітки мовлення.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду