Депутат Шевченко вважає позитивним прецедентом факт ротації членів нацради з питань телерадіомовлення

7 Лютого 2002
587
7 Лютого 2002
13:51

Депутат Шевченко вважає позитивним прецедентом факт ротації членів нацради з питань телерадіомовлення

587
Депутат Шевченко вважає позитивним прецедентом факт ротації членів нацради з питань телерадіомовлення
Секретар комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Віталій ШЕВЧЕНКО вважає позитивним прецедентом нинішню ротацію членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. В інтерв’ю УНІАН В.ШЕВЧЕНКО заявив, що вважає сьогоднішнє рішення ВР «дуже позитивним моментом у діяльності профільного комітету парламенту цього скликання, оскільки уперше створено прецедент ротації у складі Нацради - досі цього не вдавалося зробити». В.ШЕВЧЕНКО зауважив, що, на жаль, нинішній склад Нацради склався як суто політичний орган, в чому, на його думку, «винні вади закону про формування цього органу, який не може бути іншим, ніж політичним». За його словами, «чим далі, тим цинічніше» ці політичні підходи проявлялися у роботі Нацради. В.ШЕВЧЕНКО наголосив, що у такому складі, в якому до сьогодні працювала Національна рада, «вона була просто небезпечна». Він розповів, що 6 лютого, коли «стала зрозумілою невідворотність ротації», Нацрада, «мабуть вперше за свою історію», засідала після 21 години. За словами В.ШЕВЧЕНКА, він не розуміє, що «спонукало в такому шаленому темпі і так гарячково приймати якісь рішення - наче від цього залежало питання чийогось життя чи смерті». «Тому будь-яка ротація - незалежно від того, хто прийшов на зміну проротованим людям - була корисною», - наголосив він. Проте В.ШЕВЧЕНКО зауважив, що питання залишилось «недорозв’язаним». Він нагадав, що залишилась ще одна вакансія (сьогодні ВР позбавила повноважень двох членів Нацради, а обрала лише одного - УНІАН), а Національна рада має працювати у своєму повному складі, тобто мати 8 членів. Депутат висловив сподівання, що ще сьогодні вдасться знайти порозуміння та ще раз проголосувати, знайшовши консенсус щодо якоїсь із запропонованих кандидатур. В.ШЕВЧЕНКО зауважив, що у іншому випадку доведеться повторювати всю процедуру висунення членів Нацради, оголошуючи новий конкурс. Як повідомляв УНІАН, сьогодні Верховна Рада достроково припинила повноваження двох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Миколи КНЯЖИЦЬКОГО та Микити ПОТУРАЄВА у зв’язку з ротацією частини складу Нацради, обраних за квотою парламенту. УНІАН.

Читайте також:

Так чи є перепони для ротації Нацради? Правовий аспект

Ротація Нацради: законодавчо все готово

Читайте заяву Миколи Княжицького з приводу ротації членів Нацради

А.Зинченко: "Ротация членов Нацсовета ничего не изменит"(www.obozrevatel.com.ua)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду