Очень плохие дни в истории «Эры» и «Интера»

27 Червня 2007
18364
27 Червня 2007
14:17

Очень плохие дни в истории «Эры» и «Интера»

18364
Главные темы новостей 18-24 июня 2007 года.
Очень плохие дни  в истории «Эры» и «Интера»

Неделя уже, считай, предвыборная. Пиара  в теленовостях не то, чтобы много, но он начинает проскакивать.

 

Понедельник, 18 июня

 

Главные темы – конфликт между представителями БЮТ и НСНУ, дискуссия вокруг будущего парламента, ситуация вокруг ЦИК, подписание нового соглашения между ЕС и Украиной о визовом режиме, саммит ГУАМ.

 

«Новини», Первый национальный

В студии – Юлия Бориско. Начинают с ситуации в парламенте и ЦИК внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Ирины Герасимовой. Очень хороший ВМЗ Михайла Прудника о подписании нового соглашения между ЕС и Украиной о визовом режиме: «Українцям стане легше в’їжджати до Європейського Союзу. Одразу кілька категорій громадян здобудуть право на 5-річні візи багаторазового використання. Це, передусім, близькі родичі тих, хто легально перебуває в державах Європейського Союзу. Крім того, підприємці, журналісти, урядовці та постійні члени офіційних делегацій. Люди пенсійного віку, діти до 18 років, спортсмени, студенти за дозволи на в’їзд грошей не платитимуть. Візи на один рік видаватимуть діячам науки, культури, професійним перевізникам, членам екіпажів поїздів та учасникам програм обміну між містами-побратимами. Для решти громадян дозвіл на в’їзд до Європейського Союзу коштуватиме 35 євро. Загалом процес отримання віз до ЄС стане прозорішим. За угодою, розгляд заяв становитиме 10 днів, в екстрених випадках – два. Якщо у видачі візи відмовлено, консул має повідомити причину. Угода закріплює право апеляційного оскарження. Дотепер відмову не коментували».

 

 Затем – международка.

 

«Підсумки», Эра

В студии – Руслан Полищук. Начинают с пожара во Дворце культуры «Украина» на концерте Иосифа Кобзона, уходят на сюжет Наталии Франчук о подписании нового соглашения между ЕС и Украиной о визовом режиме, которое подается (исходя из симпатий собственника канала) – как победа Януковича: «Сталося. Україна реально на крок ближче до Європи. Принаймні деякі наші громадяни вже найближчим часом зможуть їздити до країн ЄС без зайвої бюрократичної тяганини. Діти до 18 років, студенти та люди похилого віку взагалі не платитимуть за візи. Усі інші віддаватимуть по 35 євро. Якщо ж українцю у візі відмовлять, можна буде вимагати мотивації такого рішення посольства. Проте ця угода не поширюється на Велику Британію, Ірландію, Данію, Ісландію та Норвегію. Віктор Янукович, прем’єр-міністр України: "Вони можуть бути ратифіковані, скоріш за все, вже восени. В Україні, що стосується Європейського Союзу, ну, на мій погляд, також перспектива є на осінь. І тоді ми будемо мати дуже сприятливий візовий режим". Серед економічних здобутків переговорів – домовленість про збільшення на 30% квоти на поставку до Євросоюзу української металопродукції. За словами прем’єра, йому не доводилося переконувати Європу, що в Україні немає ніякої політичної кризи. Мовляв, там і без зайвих розмов розцінюють процеси, що проходять в нашій державі як демократичні. Янукович вважає, що політична ситуація в Україні не вплине на підготовку нової угоди з Євросоюзом та перспективу вступу до об’єднання. Наступний закордонний візит глави уряду відбудеться, теж цього тижня, до Москви. Там ухвалюватимуть довгострокову програму економічної співпраці». Затем – сюжет о ГУАМ Юлианы Дубовик.

 

И о парламенте – сюжет Виктора Цвилиховского – без точки зрения оппозиции.

 

«ТСН», «1+1»

В студии – Людмила Добровольская. Начинают с включения Александра Загородного из саммита ГУАМ, потом – включение Марии Васильевой из Люксембурга, где подписывают новое соглашение между ЕС и Украиной о визовом режиме. Вот вопрос Людмилы Добровольской к Марии Васильевой: «Маша, щодо змін у візовому режимі, якщо можна, трошки детальніше. Що від того матимуть прості українці, от я і ти, наприклад?». Если ведущие телеперсонажи «1+1» – «прості українці», то ваш автор не знает, что такое «сложные»… Затем – внятный, со всеми точками зрения, сюжет Юрия Сидоренко о ситуации в парламенте.

 

«ТСН», «1+1», ночной выпуск

В студии – Виталий Гайдукевич. Начинают с пожара во Дворце культуры «Украина», переходят к упрощению визового режима между Украиной и ЕС (дают синхрон Януковича), уходят на парламент, дают вот эту важную информацию: «Віктор Медведчук знову не член Вищої ради юстиції. Личаківський райсуд Львова зупинив дію рішення Вищої ради юстиції від 31 травня у частині поновлення повноважень пана Медведчука. За даними джерела УНІАН, рішення прийнято на користь адміністративного позову жителя Львова, правника Андрія Бойка. У грудні 2005 Всеукраїнський з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ призначив Бойка членом Вищої ради юстиції, саме замість Медведчука. Однак набути повноважень члена ВРЮ Бойку весь цей час перешкоджали, зокрема і через штучно організовані судові позови». Внятный выпуск.

 

«Подробности», «Интер»

В студии – Анна Гомонай. Начинают с включения Ольги Клюевой из Люксембурга, где подписывают новое соглашение между ЕС и Украиной о визовом режиме. Очень хороший сюжет Нелли Терешко о человеческих историях мигрантов, которые находятся в Украине. Потом – включение Максима Драбка из саммита ГУАМ. Затем – материалы из парламента и ЦИК.

 

«Факти», ICTV

В студии Иванна Коберник. Начинают с оздоровления детей с Украины и России, уходят на забастовку перевозчиков на Хмельниччине, на внятный, со всеми точками зрения, сюжет Виктора Сороки о ситуации в парламенте. Дают включение Татьяны Прудниковой из Люксембурга, где подписывают новое соглашение между ЕС и Украиной о визовом режиме. Затем – саммит ГУАМ.

 

«Вікна-новини», СТБ

В студии – Татьяна Высоцкая. Начинают с подписания нового соглашения между ЕС и Украиной о визовом режиме, уходят на внятный сюжет Евгении Воробьевой и Натальи Чангули о новых украинских загранпаспортах и на ситуацию в ЦИК. Внятный выпуск.

 

«Репортер», Новый канал

В студии – Оксана Гутцайт. Начинают с ситуации в парламенте синхронами Александра Мороза и Марины Ставнийчук, уходят на внятную студию ведущей: «Нардеп спить – служба кипить. П’ять мільйонів гривень одержать ті депутати, що склали свої мандати. Кожному по дві зарплати, плюс усі премії та надлишки. Це компенсація за те, що не відгуляли свої 45-денні відпустки. Вона передбачена законом про статус народних депутатів. Опозиціонери переконують: з фракції вони вийшли, але депутатами залишилися, то ж мають права на всі відповідні вигоди. Вони активно подають заявки на оздоровчі курорти та пільгові оселі і розраховують надалі лікуватися коштом парламенту. Загалом, робота Верховної Ради V скликання обійшлася українцям у 750 мільйонів гривень. І щороку витрати на український законодавчий орган зростають на 30%. На фінансування народні обранці зрештою і не скаржаться. З цього року їм видають по ноутбуку та безлімітному мобільному номеру. Щоправда, голова Верховної Ради Олександр Мороз каже, що депутатам ніяких відпускних не платитимуть». О внутренней политике – все.

 

«Репортер», Новый канал, ночной выпуск

В студии – Владимир Павлюк. Переверстываются, начинают с пожара во Дворце культуры «Украина», дают саммит ГУАМ, затем – материал из Люксембурга. Внятно дают это – В.Павлюк: «Наприкінці тижня коаліціонери полишать свої крісла у Верховній Раді. "Більшовики" звільнять приміщення для учасників самміту Парламентської асамблеї ОБСЄ, який розпочнеться на початку липня. За словами голови Верховної Ради Олександра Мороза, нардепи відпочивати не збираються, а на позачергову сесію будуть готові зібратися будь-якої миті і працювати мають намір довго. Осіннє "перезавантаження" парламенту через позачергові вибори Мороз далі називає авантюрою. Він переконаний: незабаром на місце опозиціонерів, які покинули свої місця, прийдуть нові "нашоукраїнці" та "бютівці". Але, нагадаю, для цього потрібне рішення Центрвиборчкому. Опозиціонери в свою чергу і також чекають від ЦВК рішення про обнулення їхніх виборчих списків саме для того, щоби ніхто не посів звільнених ними місць. "Більшовики" до Центрвиборчкому мають претензії, звинувачують у бездіяльності та збираються скаржитися до Генпрокуратури». Александр Мороз: "Висновки або розмови десь, які я чую віддалено від керівника Центральної виборчої комісії, що вона не працюватиме до початку виборчої кампанії, мене ніяк не влаштовують, не влаштовують вони і суспільство. Повинна бути дана чітка відповідь, яка може бути юридично відправною точкою для вирішення інших питань».

 

«24 години», ТОНИС

В студии – Ирина Король. Начинают с парламента и  ЦИК, внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Юлии Лавресюк и Сергея Зленко. Дают о поездках Президента и премьера, затем – о ситуации с зерновыми.

 

«Один день», К1

В студии – Дмитрий Анопченко и Марина Леончук. Начинают с международки (эвакуации из сектора Газа украинских граждан), дают поездки Президента и премьера. Далее от Дмитрия Анопченко: «Табуретка для спікера. Представники "Молодіжного союзу "Нашої України" презентували Олександрові Морозу та його заступникові Адамові Мартинюку іменні стільці. Меблі учасники акції несли від пам’ятника Тарасові Шевченку аж до стін парламенту. Дорогою збирали рекомендації перехожих щодо майбутнього працевлаштування нинішнього керівництва Верховної Ради. Біля парламенту демонстрували запропоновані Морозові і Мартинюку обміняти свої парламентські крісла на принесені стільці. Втім, за дві години акції на їхню пропозицію так ніхто і не відгукнувся». Дальше ситуация в парламенте и ЦИКе синхронами Александра Мороза и Марины Ставнийчук. Конечно, было бы лучше дать и синхроны представителя оппозиции в парламенте, и кого-то из представителей коалиции в ЦИКе, например, Михаила Охендовского.

 

«Вчасно», НТН

В студии – Алексей Лихман. Начинают с международки (эвакуация из сектора Газа украинских граждан), дают бессинхронный (что, конечно, редакторское упущение) сюжет Бориса Иванова на тему «Украина-ЕС», затем – студией ведущего  - о саммите ГУАМ. Потом – о инциденте между депутатами БЮТ и Партии регионов. Затем – о ситуации в ЦИК и парламенте. И – очень толковый сюжет Тараса Ратушного о коллапсе судебной системы Украины. Процитируем его полностью: «Конфлікт навколо призначення голів суду та їх заступників формально розпочався з рішення Конституційного суду. Воно обірвало порядок призначень, передбачених законом. Історично голова апеляційного суду вносить подання голові Верховного Суду, той подання погоджує із Радою суддів, а потім несе до президента. Після рішення Конституційного суду президент таких повноважень не має. Відтак, парламент визначає нову процедуру – замість президента призначати голів суду повинна Вища рада юстиції. Досі -  дорадчий орган у справі призначення суддів вперше. Рада суддів з цим не згодна, і своїм рішенням бере на себе такі ж повноваження. Микола Мельник, керівник служби голови Верховного Суду України: "Системний аналіз Конституції і законів України говорить про те, що єдиним повноважним органом на сьогодні, який може здійснювати функцію призначення суддів на адміністративні посади є Рада суддів України". В апараті Верховного Суду постанову Верховної Ради взагалі називають неповноважною і юридично нікчемною. І, звичайно, обидві сторони закидають одна одній узурпацію судової влади. Олександр Лавринович, міністр юстиції України: "Не можна будувати окремий гетьманат в окремій гілці влади. Система стримувань і противаг стосується всіх без виключення гілок, в тому числі і судової. Можна констатувати, що шкода, що так сталося". Міністра юстиції бентежить не лише рішення Ради суддів, а й те, що там не йдуть на діалог. Мовляв, Вища рада юстиції і він особисто ініціювали "круглий стіл" для врегулювання кризи, а у Раді суддів постановили: в "круглих столах" участі не брати. Микола Мельник, керівник служби голови Верховного Суду України: "Ну що вирішить "круглий стіл"? Ну що для судової системи? Давайте домовимося, підпишемо резолюцію "круглого столу", що будемо призначати так і так? Ну це не серйозно". Олександр Лавринович, міністр юстиції України: "Я думаю, що тут треба десь розшукати зупинку і повертатися". Юрист Тетяна Монтян вбачає у намірах Вищої ради юстиції  спроби реставрувати систему тотального контролю суддів саме через адміністративні посади. Тетяна Монтян, юрист: "Контролювати таку масу суддів неможливо фізично, а тому контроль йшов через "халіф" районних та апеляційних судів, які, у свою чергу, надіялися повноваженнями практично безроздільного господства над тілами і душами простої суддівської маси". Але ця система вже давно знівельована: судді воліють грати у свою гру, політичні ж гравці зберігають вплив на частину суддів і намагаються цей вплив використати, принаймні на рівні з’їзду суддів. Але сили приблизно рівні. І щоразу на кожен Кам’янобродський суд знаходиться свій, закарпатський. Про те, що українська судова система відмовлятися грати за правилами взірця 2004 року, наявно свідчать результати останніх бойових дій за печатку Печерського районного суду міста Києва. А швидкість, з якою в Україні нівелюється саме поняття легітимності будь-чого, змушує сторони, зацікавлені у виробленні нових правил, якнайшвидше домовлятися між собою, поки хаос не поглинув остаточно всіх і вся».

 

«Час», 5 канал

В студии – Егор Соболев. Начинают с пожара во Дворце культуры «Украина», уходят на парламент, на саммит Украина-ЕС, внятным включением Ольги Кошеленко, уходят на ситуацию с хлебом и на инцидент между депутатами БЮТ и Партии регионов. Неплохой выпуск.

 

«События», «Украина»

В студии – Елена Кот. Начинают с инцидента между депутатами БЮТ и Партии регионов. Затем – парламентская тема. В сюжете Татьяны Блажко – вот такое место: «Трудоустройством Александра Мороза и Адама Мартынюка сегодня опекались молодые "нашеукраинцы". Активисты поспешили выполнить пожелание президента подарить спикерские кресла главе парламента и его заместителю. Но вместо высоких кресел с бархатной обивкой принесли к стенам Верховной Рады вот такие табуреты. Степан Барна, председатель молодёжного союза "Наша Украина": "Пан Мороз, який просидів в стінах Верховної Ради 17 років, а саме, як Адам Іванович Мартинюк, який просидів у стінах Верховної Ради 11 років, я так розумію, що основна причина полягає в тому, що вони настільки приросли до табуреток, які знаходяться у Верховній Раді, що вже їх там уступатися не хочуть. Але ми їм хочем подарувати ці крісла як певну компенсацію».

 

По теме ЦИК – только синхрон Марины Ставнийчук, без синхрона представителя коалиции. Проводят спецоперацию: «Проблема удорожания хлеба – чисто политическая. Так считает вице-премьер Виктор Слаута. Он заявил, что в форсировании цен на хлебном рынке заинтересованы конкретные политики-оппозиционеры. Вице-премьер предъявил журналистам письмо, которое в Кабмин передал один из губернаторов. Документ адресован руководителям сразу нескольких зерноперерабатывающих предприятий и подписан членом БЮТ, почётным президентом фирмы "Хлебные инвестиции" Юрием Трындюком. В письме - предписания повысить цены на все без исключения хлебобулочные изделия. Виктор Слаута, вице-премьер-министр Украины: "Заплановані підходи, розколихати, бо воно ж так не колишеться. Розколихати. Це чисто політична складова. Ці пілотние лже-проекти, пілотние, вони ні до чого не призвели, бо ресурс в державі, ще раз кажу, продовольчого зерна нормальний».

 

Затем – о поездках Президента и премьера.

 

Вторник, 19 июня

 

Главные события дня – ситуация в Конституционном суде, саммит ГУАМ, ситуация в ЦИК.

 

 «Новини», Первый национальный

В студии – Юлия Бориско. Начинают с возможного подорожания хлеба (в сюжете Ирины Герасимовой дают этот синхрон премьера: «На соціальні види хліба треба встановлювати обмеження. І це також нормальний підхід. І в кожній країні… І кожна країна вирішує ці питання, тому що соціальна політика повинна бути перш за все спрямована на підтримку малозабезпечених громадян»).

 

Снова пиарят правительство: «Водночас ціни на бензин та дизельне пальне не підвищаться, принаймні до кінця червня-початку липня. Про це уряд домовився з нафтовими компаніями. Відтак 95-й бензин коштуватиме 4,60, а дизпальне – 4 гривні». Затем – внятный, с двумя точками зрения, сюжет Ирины Маркиной о перерыве в работе парламента. Дают окончание саммита ГУАМ, переходят к украинскому участию в салоне Ле Бурже.

 

«Підсумки», ТРК «Эра»

В студии – Руслан Полищук. Начинают с работы парламента. Пропагандистско-ироничный сюжет Виктора Цвилиховского. Здесь и «Верховна Рада померла. Хай живе Верховна Рада. Ці фрази – такі собі політичні мантри, які щоденно озвучують, відповідно, опозиціонери та коаліціанти. Хай там як, під куполом на Грушевського робота триває», и «Верховна Рада третю сесію планує закрити 27 червня. До цього депутати працюватимуть в округах. Наступна, четверта сесія має розпочатися на початку вересня і триватиме до січня наступного року. Вона, мовляв, ніяк не вплине на передвиборчу кампанію. Влітку коаліціанти планують відпочити, втім будуть на сторожі».

 

Сюжет просто перекошен манипуляциями в сторону коалиции. Обратите внимание на титр: «Микола Замковенко, голова фракції БЮТ: "У нас є відповідна кількість народних депутатів, які виявили бажання продовжити роботу фракції Блоку Юлії Тимошенко. Оформляється відповідна документація. Оскільки я правник, я хочу, щоб все це було зроблено бездоганно і чисто, щоб ніхто нам не кинув ніяких докорів". Як запевняють коаліанти, обрання Замковенка керівником фракції дозволить "бютівцям" мати своїх представників у виборчих комісіях».

 

Затем дают ситуацию в КС, уходят на результаты переговоры Украина-ЕС и саммита ГУАМ.

 

 

«ТСН», «1+1»

В студии – Людмила Добровольская. Начинают с результатов переговоров Украина-ЕС, сюжетом Марии Васильевой. Уходят на начало избирательной кампании, неплохим, со всеми точками зрения, сюжетом Сергея Швеца. Затем – о ситуации в КС и о завершении саммита ГУАМ – включением Александра Загородного. Людмила Добровольская удовлетворяла свой человеческий интерес за счет времени в эфире: «Знаєш, якось дуже зараз впала в вічі відсутність на тому зібранні президента Молдови Володимира Вороніна. Він до Баку приїхати не міг. Тож мені цікаво, із абревіатури ГУАМ не збирається щезнути літера "М"? Олександре? Олександр Загородний. Ну, ні. Таких прогнозів не було. Насправді Воронін дійсно не приїхав на ГУАМ, але лише через те, що його саме в ці дні дуже чекали у Європі. Він поїхав на переговори з Європейським союзом. Він вибачався і послав замість себе прем’єра, який і підписував усі угоди».

 

«ТСН», «1+1», ночной выпуск

В студии – Виталий Гайдукевич. Неудачно начал, возможно, сказалось отсутствие квалификации в спортивной тематике: «Київ може втратити фінал "Євро-2012". Президент УЕФА Мішель Платіні занепокоєний невизначеністю ситуації довкола НСК "Олімпійський". Ідеться про реконструкцію стадіона, яка досі не розпочалася. А здебільшого про будівництво на площі перед головною ареною країни торгівельно-розважального центру. Матчі рівня Чемпіонату Європи з футболу на цьому стадіоні провадити не можна буде, якщо споруду, зведення якої розпочато перед ареною, не знести до нульового рівня і не звільнити таким чином евакуаційні шляхи для глядачів. Таку позицію висловив Мішель Платіні на нараді у швейцарському Ньйоні за участю національних асоціацій України та Польщі. Польська футбольна асоціація вже висловила готовність прийняти фінал та декілька інших матчів фінальної стадії на своїх стадіонах». Виталий – разберитесь с ситуацией, кто строит ТРЦ около «Олимпийского», почему с этими бизнесменами не договорился Григорий Суркис и почему его в этом поддерживает его друг Мишель Платини. Потом уходят на международку (эвакуация из сектора Газа украинских граждан) и повторяют материал Марии Васильевой. Гостя в студии нет.

 

«Подробности», «Интер»

В студии – Анна Гомонай. Начинают с ЦИК, дают синхрон: «Виктор Янукович, премьер-министр Украины: "Сьогодні коментує роботу Центральної виборчої комісії постійний представник президента в Центральній виборчій комісії. Що це за посада, вона передбачена законом чи Конституцією? На це питання треба дати відповідь. Якщо є постійний представник президента, тоді повинен бути постійний представник Кабінету міністрів, Верховної Ради. Тобто, я вважаю, що це питання треба виправити – чи скасувати цю посаду, чи вводити тоді, робити зміни до закону, а потім вводити такі посади в Центральній виборчій комісії. Тому що ця посада – це своєрідний тиск на членів ЦВК». Где точка зрения представителей Президента?

 

Потом – студия ведущей и синхрон спикера по поводу перерыва в работе парламента, ситуация в КС. И – сюжет Ольги Клюевой о результатах переговоров «Украина-ЕС». Пиаровская составляющая сюжета: «Грядущее упрощение визового режима украинский премьер может смело отнести к числу своих внешнеполитических успехов. Виктор Янукович с удовольствием перечисляет трофеи, привезенные из Люксембурга – максимальный срок выдачи виз украинцам сократится до 10 дней. Но, что самое важное, уменьшится число документов, необходимых для получения "пропуска" за границу. Янукович делится подробностями ужина с европейской элитой. Виктор ЯНУКОВИЧ, премьер-министр Украины: "Звичайна вечеря, враховуючи те, що вже це було дуже пізно вночі, десь близько 23-ї години ночі. Це звичайна проста їжа була, по келеху білого чи червоного вина, а хто пив воду».

 

«Репортер», Новый канал

В студии – Оксана Гутцайт. Начинают с поступления в ВУЗы (куда, почем), переходят к внутренней политике. Дают вот это: «Юлії Тимошенко знайшли заміну. Депутати, які посварилися зі своєю лідеркою і залишилися в парламенті, обрали з-поміж себе голову фракції БЮТ – Миколу Замковенка. Офіційно його ще не затвердили, втім, він головний і єдиний претендент. Майбутній лідер каже, що підкориться волі колег, і вже будує плани для своєї фракції. Назву "Блок Юлії Тимошенко", каже, залишить. Коли про нового лідера оголосять у сесійній залі, поки невідомо.  Микола Замковенко, депутат Верховної Ради V скликання: "Я не бізнесмен, я нікого не купую і не переманюю. Ми ведем нормальну роботу абсолютно. На скільки мені відомо, всі згідні. Більшість висловилась за те, щоб очолив фракцію я". Лідери БЮТу обуренні. Вони вже не раз заявляли, що їхні колишні колеги можуть створити хіба що "клуб зрадників».

 

 Дают также и о перерыве в работе парламента – но только синхронами Мороза и Януковича, без оппозиции. Без видимого информповода дают вот это: «Депутати-"регіонали" знову обурюються "пригніченням" російської мови. Як сказав Вадим Колісниченко, незабаром Україна звітуватиме перед Радою Європи щодо виконання Хартії про регіональні мови, і сказати їй буде нічого. Аргументи давні: школи українізуються, дисертації примушують писати державною. На запитання, чому ж коаліція не ухвалила жодного закону на захист російської, заявив: завадила опозиція, бо в цей час блокувала туалет і рубильник. Представник президента, щоправда, аргументами не перейнявся. Вислухав нарікання і назвав їх черговим рецидивом політактивності. Вадим Колісниченко, народний депутат Верховної Ради V скликання, Партія регіонів: "Под руководством президента Украины Ющенко, который категорически отказывается международные обязательства Украины перед Советом Европы, так как дважды он заявлял (это зафиксировано средствами массовой информации) о том, что в Украине нет региональных языков. В Украине есть только один украинский государственный". Микола ЖУЛИНСЬКИЙ, радник президента України: "Ніхто не збирається і не робить нічого такого, щоб можна було би сказати, що мови національних меншин в Україні принижуються чи не дається їм можливість розвиватися. Можливо, не вистачає коштів – це правда». Впрочем, эту тему постоянно ведут несколько каналов – будем считать, что именно в связи с предстоящим отчетом Украины перед Советом Европы.

 

«Репортер», Новый канал, ночной выпуск

В студии Владимир Павлюк. Халтурит, не переверстывается, начинает с ВУЗов. Потом исправляется, дает ситуацию с КС и с решениями столичного Хозяйственного суда.

 

«Факти», ICTV

В студии Иванна Коберник. Начинают с криминала и ЧП, затем дают результаты переговоров «Украина-ЕС» внятным, со всеми точками зрения,  сюжетом Татьяны Прудниковой. Интересен сюжет Андрея Дзюбенко о некоторых итогах саммита ГУАМ. Затем – ситуация в КС и в парламенте.

 

«Вікна-новини», СТБ

В студии – Татьяна Высоцкая. Начинают с перерыва в работе парламента, в сюжете Ольги Черваковой и Маргариты Ситник – все точки зрения. Уходят на коммуналку, на результаты переговоров «Украина-ЕС», на международку (эвакуации из сектора Газа украинских граждан).

 

«24 години», ТОНИС

В студии – Ирина Король. Начинают с парламента, сюжетом Юлии Лавресюк, в котором нет точек зрения оппозиции. Почему? Затем – ситуация в КС, состояние здоровья министра внутренних дел Василия Цушко (без видимого информповода), итоги саммита ГУАМ и переговоров «Украина-ЕС».

 

«Один день», К1

В студии – Дмитрий Анопченко и Марина Леончук. Начинают с  международки (эвакуация из сектора Газа украинских граждан), хорошим телефонным включением Дмитрия Дубова, уходят на пожар во Дворце культуры «Украина» и на парламент. 

 

«Вчасно», НТН

В студии – Алексей Лихман. Пиаровский выпуск. Первая же студия ведущего: «Ціни на бензин знизять. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв після наради з паливним міністром Юрієм Бойком. Проаналізувавши ситуацію на ринку нафтопродуктів, він ухвалив рішення: запровадити фіксовану вартість деяких марок бензину. Так, А-95 віднині має коштувати не більше 4,60 за літр. Дешевше і дизпаливо. На заправках за нього братимуть максимум чотири гривні за літер. Такі ціни мають встановити всі АЗС в Україні до кінця цього кварталу».  И его вторая студия: «Україна буде забезпечена збіжжям та зможе втримати ціну на хліб. У цьому запевнив міністр аграрної політики Юрій Мельник після спільної наради з хлібовиробниками. За його словами, валовий збір зернових та попередні запаси цілком задовольнять потреби країни».

 

Дальше – сюжет Наталии Малышко на эту же тему. Еще немного,  и вы покритикуете, как говорит один хороший знакомый вашего Кузякина,  премьера за то, что он много работает… Оппозиция, конечно, «казлы, которые не дают жить нормальным людям»: «Поки урядовці та пекарі шукають порозуміння, опозиція додає хмизу до полум’я. "бютівці" Сергій Терьохін та Юрій Триндюк звинувачують

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18364
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду