В Бучі побудують супермаркет з радянським Вінні-Пухом

В Бучі побудують супермаркет з радянським Вінні-Пухом

4 Липня 2024
4397
4 Липня 2024
13:00

В Бучі побудують супермаркет з радянським Вінні-Пухом

4397
Щоправда, це не єдина претензія містян. Також турбує питання вирубки лісу.
В Бучі побудують супермаркет з радянським Вінні-Пухом
В Бучі побудують супермаркет з радянським Вінні-Пухом

Проєкт нового ТЦ показав мер Анатолій Федорук у себе в Фейсбуці. Все надзвичайно красиво, але «Сільпо» буде з отаким Вінні-Пухом та бджолами. 

Проти самого Вінні редакція «Антоніни» нічого проти, звісно, не має. Було б дивно – це один із найпопулярніших казкових персонажів, якого створив англієць Александр Алан Мілн. Проте на фасаді ми бачимо ведмедя і бжділ саме із російського радянського мультика. І йдеться не просто про стилістику, а про майже точний повтор кадру.

 

У диснеївському мультику Вінні ось такий. 

Ось така вам декомунізація. До того ж є питання авторських прав. Тобто «Сільпо» має заплатити власникам за використання образу радянського Пуха. Цікаво, як можна зараз перерахувати гроші федеральному державному унітарному підприємству «Фільмофонд кіностудії „Союзмультфильм“»?

А ще цей супермаркет любить оформлювати зали у різних стилях, зокрема використовувати відомих персонажів. Приміром, «Алісу в Дивокраї» чи Мавку. Тому, можливо, на бучанців чекає сюрприз із дизайнерським радянсько-російським привітом. 

Як мешканка цього чудового міста напишу, що наш міський голова після повномасштабного вторгнення страшенно захопився ідеєю відкриття торгівельних майданчиків. Щонайменше на одній з центральних вулиць активно будують магазини на місці приватних будинків. 

Ну а також має місце хвилинка гігантоманії від подружжя Герег. Бо на місці знищеного «Епіцентру» нині будують новий, уп'ятеро більший, ніж попередній. Ба більше – заявляють, що ТЦ буде у принципово новому для мережі архітектурному стилі.  

Що ж, сподіваємося туди не наліплять якогось крокодила Гену або кота Леопольда. 

Ну і заразом – ще два слова про авторські права. В Україні дуже часто використовують образ Капітошки, його друга Вовчика та Петрика П'яточкіна. У цього панства є авторка – сценаристка Наталя Гузєєва. Так ось, вона роками послідовно судиться із тими, хто неправомірно використовує ці мультяшні образи. На одязі, у назвах магазинів, іграшках чи оформленні фасадів. І зазвичай виграє. 

Фото: фейсбук Анатолія Федорука, кадри з мультфільмів «Пригоди Вінні-Пуха», «Вінні-Пух», «Як Петрик П'яточкін слоників рахував».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4397
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
2 дн. тому
Вінні-Пух не був членом КПРС, навіть у комсомолі не був. Високих державних посад при союзі не обіймав. До чого тут декомунізація? Ви ще "Їжачка в тумані" декомунізуйте.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду