У Раді депутатів не відгороджуватимуть від журналістів захисним склом

У Раді депутатів не відгороджуватимуть від журналістів захисним склом

7 Жовтня 2013
8863
7 Жовтня 2013
15:59

У Раді депутатів не відгороджуватимуть від журналістів захисним склом

8863
У Раді депутатів не відгороджуватимуть від журналістів захисним склом
У Раді депутатів не відгороджуватимуть від журналістів захисним склом

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак обіцяє не відгороджувати журналістів у ложі преси від народних депутатів за допомогою спеціального загороджувального скла на балконі преси. Про це повідомляє «Українська правда»  з посиланням на заяву спікера під час брифінгу у парламенті.

 

Коментуючи ініціативу депутатів із Партії регіонів, які просили спікера відгородити ложу преси від сесійної зали, Володимир Рибак заявив, що не розглядав цього питання. «Від журналістів не може бути огорожі, і я цього питання не розглядав. Можна було б поставити скло 30-40 сантиметрів, щоб не падали і нічого не кидали на голови», - сказав пан Рибак, провівши рукою горизонтальну лінію.

 

Однак спікер ще раз додав, що не розглядає питання про відгородження сесійної зали від преси.

 

Нагадаємо, 19 вересня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов офіційно повідомив, що депутати просять відгородити їх від журналістів, щоб ті не потрапили під кримінальну відповідальність. За його словами, кримінальна відповідальність могла бути призначена журналістам, фотоапарати чи камери яких могли ненароком випасти із ложі преси та поранити депутатів у сесійній залі.

 

Раніше Олександр Єфремов просив представників ЗМІ не ставити ноутбуки й фотоапарати на парапет у ложі преси, з якого вони можуть впасти на депутатів його фракції.

 

Як відомо, з ложі преси помічники опозиційних депутатів і журналісти стежать за тим, як депутати голосують. У разі «кнопкодавства», ці факти фіксуються і оприлюднюються.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду