Євгена Глібовицького знято з ефіру „Сніданку з „1+1”

11 Вересня 2004
1383
11 Вересня 2004
16:15

Євгена Глібовицького знято з ефіру „Сніданку з „1+1”

1383
Вчора в кінці цієї програми було повідомлено, що наступного тижня з глядачами в студії в якості ведучої зустрінеться Юлія Бориско. Вчора в кінці цієї програми було повідомлено, що наступного тижня з глядачами в студії в якості ведучої зустрінеться Юлія Бориско (журналіст каналу „1+1”).
Євгена Глібовицького знято з ефіру „Сніданку з „1+1”
„Детектор медіа”, знаючи про деякі проблеми зі здоров’ям у Євгена, зателефонувала йому із запитанням: що сталося? Але Євген повідомив, що він на лікарняний не збирався, довідався про відлучення від роботи з того ж самого, що й ми, ефіру (! – „ТК”), про причини цього знає не більше, ніж ми, і чекає на понеділок, коли відбудеться зустріч з топ-менеджментом каналу. В той же час, Глібовицький каже, що відчув, як під ним „захиталось крісло” ще тоді, коли вони дали в ефір „Сніданку...” доволі об’єктивну інформацію з приводу пішої ходи сумських студентів на Київ.

Гендиректор каналу "1+1" Володимир Оселедчик зауважив "Львівській газеті", що причиною відсторонення від ефіру Глібовицького є зайва вага.

У восьмому номеру паперової „Детектор медіа”, який щойно вийшов з друку, опубліковане велике редакційне інтерв’ю з Євгеном Глібовицьким, де він доволі жорстко оцінює ситуацію, яка склалася нині на заангажованих владою телеканалах. Вже тоді в нас склалося враження, що Євген готовий саме до такого розвитку подій...

Вже зараз зрозуміло, що з початком парламентської сесії, яка засвідчила непідконтрольність Президенту та його Адміністрації багатьох політичних процесів, влада суцільно посилила тиск на ЗМІ. Якщо дійсно „темникотворцями” було прийняте рішення щодо ігнорування більшістю телеканалів у прайм-тайм новин з „неслухняної” Верховної Ради (а вчорашній ефір майже всіх каналів, окрім 5-го, „ЕРИ” та „Парламентського вісника” на Першому національному це підтвердив!) – то це безпрецедентно для інформаційного простору держави.

Також досить знаковою є відставка з посади неофіційного голови умовного медіа-холдингу Віктора Пінчука Олександра Ткаченка. Ця відставка напевне має за собою цілу підвалину причин, але в тому числі, гадається – і ту саму межу компромісів, про яку говорив в інтерв’ю „ТК” Євген Глібовицький, і яку не міг не відчувати і Ткаченко, журналіст, який свого часу був одним з фундаторів незалежної української журналістики.

„ТК” сподівається, що осторонь подій, які звужують простір інформації до нульової точки, а журналістів принижують до ролі виключно „підставок до мікрофонів” не залишаться ані громадські організації, ані медіа-профспілка, ані... самі працівники телеканалів. Хіба так жити ще й досі можна?

P.S. Інтерв’ю з Євгеном Глібовицьким, надруковане у 8-му номері „ТК”, читайте на сайті в понеділок. Ми також будемо дуже уважно стежити за подіями навколо Євгена на каналі „1+1”.

Читайте також: Про своє усунення ведучий “1+1” Євген Глібовицький дізнався, дивлячись телевізор
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду