«1+1» – за теледебати. Але у варіанті шоу.

21 Грудня 2001
1000

«1+1» – за теледебати. Але у варіанті шоу.

1000
21 грудня “Детектор медіа” звернулась до загальнонаціональних, мережевих, а також київських регіональних телеканалів з питаннями про форму їхньої участі у виборчій парламентській кампанії. Зокрема, про можливість проведення в їх ефірі теледебатів. Наші запитання були простими і прозорими (дивись тут).
«1+1» – за теледебати. Але у варіанті шоу.
Ми мали надію, що всі телеканали поділяють стурбованість громадськості ідеєю чесних виборів, для реалізації якої теледебати у їх класичному, а не політтехнологічному варіанті, мають першорядне значення. На сьогодні ми маємо поки що відповідь на наше звернення тільки від «1+1», а також лист від каналу ICTV з підтвердженням наміру проводити теледебати і з обіцянням конкретизувати проект найближчим часом.

Наводимо відповідь виконавчого продюсера каналу “1+1” Володимира Оселедчика і чекаємо на відгук інших каналів: перш за все, безумовно, від УТ-1 а також муніціпального ТРК “Київ” та КДРТК. Втім, сподіваємось і на відповіді від комерційних каналів - “Інтера”, СТБ, Нового каналу, “ТЕТ”, ЮТАРу, 7-го каналу (“СІТ” ТВ-Табачук) …

До речі, якщо комерційний канал “1+1” дійсно може ставитися до теледебатів як до комерційного ж продукту, не дотримуючись класичних правил їх проведення (про що, наприклад, свідчать відповіді Володимира Оселедчика), то від УТ-1 суспільство, платівники податків мають право вимагати теледебатів саме в їхньому класичному варіанті. Де різні політичні сторони повинні мати рівні можливості на відповідь на однакові запитання, де мають бути чітко оговореними теми дискусій, регламент, і таке інше.

Оскільки такі технології потребують ретельної підготовки, досить сумнівно, що на УТ-1, якщо воно збирається таки проводити теледебати, вона вже не розпочалась. Тож ми сподіваємося на якнайскорішу відповідь на запитання “Детектор медіа” від Ігоря Сторожука, президента НТКУ.

Відповіді Володимира Оселедчика, виконавчого продюсера канала «1+1»:

1. - Будут ли на вашем канале теледебаты во время предвыборной кампании?

- Да, будут. Мы постараемся сделать эту программу как можно более яркой и интересной для зрителей. Что же касается конкретики – кто будет ведущим, и сколько будет участников, и в какое время программа будет выходить, и т.д. - эти вопросы представляются мне преждевременными. Главным образом – потому, что к дебатам мы предъявляем те же самые требования, что и к любой другой программе – она должна быть успешной и конкурентноспособной в эфире. Естественно, у нас есть представления, как это сделать. Но это – наши «ноу-хау», и до поры до времени не хотелось бы их раскрывать.

4. - Будет ли на вашем канале использоваться предвыборная общественная реклама ?

- В зависимости от ее качества. Я не верю в эффективность скверно сделанной скучной инструкции, как правильно ставить крестики в бюллетенях. Цель такой продукции, как правило, не помочь избирателю, а оправдать полученные «грантовские» деньги. Зритель же в этот момент чаще всего «голосует кнопкой». Но если нам предложат действительно хорошо сделанный и нужный избирателю рекламный продукт – мы с удовольствием предоставим ему место в эфире.

- Какую цель вы считаете основной для своего канала на выборах ?

5. - У нас одна цель – вне зависимости от того, относится ли это к выборам или к более «мирному» периоду, и эта цель нами многократно озвучена: быть профессиональным, сбалансированным и ярким каналом, не обманывая надежд тех, кто нас смотрит и нам доверяет

Читайте також:

Акція “Детектор медіа”. Лариса Ившина: “Закон о теледебатах – это бумеранг”

“Теледебати: хто кого переграє?”

ЗАКОН УКРАЇНИ Про обов’язкове проведення передвиборних теледебатів під час передвиборних кампаній по виборах Президента України та виборах народних депутатів України

Питання про теледебати на УТ-1 залишається відкритим"

Общественное телерадиовещание: Документы, комментарии, рекомендации"

Олександр Богуцький: “ На ICTV теледебати будуть”

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду