ЗМІ: Intel веде переговори щодо продажу телебізнесу

2 Листопада 2013
13401
2 Листопада 2013
17:52

ЗМІ: Intel веде переговори щодо продажу телебізнесу

13401
ЗМІ: Intel веде переговори щодо продажу телебізнесу

Intel Corp. веде переговори про продаж всього або частини телебізнесу компанії Verizon Communications Inc., пише AsiaReport. На думку джерела видання, це свідчить про  труднощі, з якими корпорація зіткнулася при створенні онлайн-версії платного телебачення. 

Останні пару років Intel планувала запустити сервіс потокової трансляції телеканалів через інтернет і вклала значні кошти в даний проект, над яким зараз працюють понад 350 осіб. 

Фахівці Intel розробили власну телеприставку, яка, за першими відгуками, зручніша у використанні за обладнання традиційних кабельних операторів. 

Однак отримання доступу до телеканалів виявилося викликом. За даними джерел AsiaReport,  Intel вела масштабні переговори з такими медіа компаніями, як Walt Disney Co., Viacom Inc., Time Warner Inc. і NBCUniversal (Comcast Corp.), однак дані про домовленості відсутня. 

Деякі телепродюсери висловили думку виданню, що готові запропонувати свій контент лише якщо так само це зроблять їхні конкуренти.

Значною перешкодою також стало питання про ціну - власники контенту наполягають на винагороді, оскільки не хочуть поставити в невигідне становище кабельні та супутникові компанії, які є їх найбільшими клієнтами. 

Деякі менш великі власники телеконтенту мають контрактні зобов'язання перед операторами платного телебачення, що обмежує їх можливості продавати контент таким компаніям, як Intel. Невідомо, чи будуть ці обмеження оскаржені, якщо її бізнес придбає Verizon. 

Раніше про переговори між Intel і Verizon повідомляв сайт AllThingsD. 

Verizon, число абонентів телевізійного сервісу FiOS якої перевищує 5 млн, вже закріпилася в сегменті потокового відео через Redbox Instant, СП з Outerwall Inc. 

 

AT&T Inc. цього літа розглядала можливість увійти в сектор потокового відео, коли була одним з претендентів на купівлю Hulu, власники якої у результаті відмовилися від продажу. 

Intel сподівалася запустити свій телевізійний бізнес, який раніше належав колишньому менеджерові British Broadcasting Corp. Еріку Хаггерсу, до кінця цього року, однак вкластися в зазначений строк може бути важко. Новий гендиректор напівпровідникової компанії нещодавно висловив деякі сумніви в даному проекті. 

Інші технологічні компанії, включаючи Sony Corp. і Google Inc., також планують запуск таких сервісів і стикаються зі схожими проблемами. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду