Німецький режисер знімає фільм «Сніг у Карпатах»

Німецький режисер знімає фільм «Сніг у Карпатах»

31 Серпня 2013
14937
31 Серпня 2013
14:48

Німецький режисер знімає фільм «Сніг у Карпатах»

14937
До роботи над сценарієм залучено письменницю Наталку Сняданко
Німецький режисер знімає фільм «Сніг у Карпатах»
Німецький режисер знімає фільм «Сніг у Карпатах»

Німецький режисер Костянтин Вернер зніматиме в Україні фільм про реалії Першої та Другої світових воєн. Про це пише «Дзеркало тижня. Україна». Нині триває підготовчий період, а зоймки мають розпочатися у 2015-му.

 

«Сніг у Карпатах» - про роман солдата австро-угорської армії та дівчини з Галіції. Перша світова війна руйнує їхні плани і розкидає в різні країни. Зустрічаються вони лише в роки Другої світової. Як каже сам режисер, «за духом сирічка має нагадувати "Доктора Живаго", а за атмосферою - "Віднесених вітром"». Реалії картини охоплюють період кінця Австро-Угорської імперії. 

 

Попередній фільм Вернера - «Королева слов'ян» - про часи, коли сонце було богом і по землі блукали чудовиська.Мешкає 43-річний режисер у Лос-Анджелесі.

 

Бюджет «Снігу в Карпатах» - 4 млн євро. Оператором виступить Антоніо Рієстра, що зняв популярний фільм жахів «Мама» (2013 р.) з Джессікою Честейн у головній ролі, а згодом отримав премію «Гойя» за роботу над картиною «Чорний хліб». Режисер планує залучити до кастингу львівських акторів, оскільки деякі тутешні театри вважає дуже сильними.

 

Автором сценарію виступив Вернер. А до перекладу українською залучив письменницю Наталку Сняданко. «Вона дуже уважно проробила діалоги відповідно до місцевих діалектів. Нині ж сценарій перечитують кілька істориків, які стежать за тим, щоб у ньому не було жодних історичних неточностей», - каже автор фільму. 

 

Режисер відзначив, що, незважаючи на те, що в Європі постійно знімаються фільми про Другу світову, - в них практично ніколи не згадується Україна. Не розкривають драматизму воєнних дій у Західній Україні і російські кінематографісти.

 

Прокатом «Снігу в Карпатах» має намір зайнятися американський дистрибутор Entertainment One, яка співпрацювала, зокрема,з Девідом Кроненбергом. 

 

Знімати планують в українських Карпатах. «Цей край насичений містикою, через нього проходять багато міжнародних шляхів, і головне - він став майданчиком безлічі цікавих історичних подій», - розповідає режисер. За сюжетом, події розгортатимуться у Станіславі (тепер - Івано-Франківськ). Оскільки від часів Другої Світвої місто змінилося, відтворюватимуть його в чеському містечку, яке почасти схоже на Станіслав тієї епохи.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://gazeta.dt.ua

 


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14937
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду