Русланові Сенічкіну ніхто не потрібен?

Русланові Сенічкіну ніхто не потрібен?

28 Серпня 2013
18833
28 Серпня 2013
15:30

Русланові Сенічкіну ніхто не потрібен?

18833
Красива жінка – окраса будь-якої компанії. Надто ж чоловічої. А вже коли йдеться про телеефір, то жіноча врода тут може (й повинна!) конвертуватися у високі рейтинги. Якщо на те є воля її партнерів, звісно
Русланові Сенічкіну ніхто не потрібен?
Русланові Сенічкіну ніхто не потрібен?

Зізнаюся, оновленого «Сніданку з 1+1» чекала з нетерпінням. Та ще й після такого анонсу на «Детектор медіа»: «Ранкове шоу «Сніданок з 1+1» разом із Русланом Сенічкіним вестиме актриса Людмила Барбір. Таке рішення було прийнято на основі голосування глядачів на сайті каналу.

 

«Ми з Людмилою дуже схожі, і це дає натхнення в роботі. Сподіваюсь, ми станемо відлунням одне одного в ефірі, а всі передумови для цього є. Навіть наші імена - Руслан і Людмила - обіцяють нову казкову історію. Дякую глядачам за такий вибір! Сподіваюся, наша пара зробить ваш ранок ще більш яскравим та веселим», - каже Руслан Сенічкін.

 

Людмила Барбір переконана, що вона зможе поєднати роботу телеведучої «Сніданку з 1+1» з акторською кар'єрою: «Здійснилася моя давня мрія - працювати в прямому ефірі на улюбленому каналі. Руслан багато жартує та імпровізує, тому, сподіваюсь, наша пара в ефірі буде позитивною і яскравою. А я готова вставати рано - контрастний душ і гаряча кава».

 

Отже, рішення творців програми до чоловіків-ведучих Анатолія Анатоліча й уже не раз згаданого Руслана Сенічкіна долучити двох яскравих прекрасних дам (колежанка Людмили Барбір - Марина Леончук) ваш автор трактує як бажання додати в «Сніданок з 1+1» драйву. Все-таки, коли в студїі двоє ведучих, це дає більше простору для маневру в сенсі обміну репліками чи жартами. Але... ось тут на багаторічного шанувальника ранкового шоу на «Плюсах» і чекало головне розчарування.

 

Проблема в тім, що Людмила Барбір, жінка напрочуд красива, з чудовою дикцією та професійною посмішкою, часто-густо, замість підхопити репліку Руслана, сидить мовчки, вочевидь, в очікуванні підказки з телесуфлера. Ну а чого б то їй у ці моменти так зосереджено дивитися просто в очі глядача, на рівні яких і розміщують той самий суфлер?

 

Та й узагалі, роль ведучої чомусь обмежується читанням прогнозу погоди, посильною участю в розмові з гостем студії та озвучуванням підводок до наступних рубрик. Таке враження, що Руслан Сенічкін, який справедливо почувається господарем студії, бо працює тут уже не один рік, ніяк не допомагає партнерці освоїтися в новому для неї амплуа. Це помітно навіть із поз ведучих на дивані. Якщо Руслан дозволяє собі розслабленість і невимушеність, то Людмила, навпаки, сидить, наче першокласниця на першому уроці в школі. У цьому, здається, немала вина й стилістів програми - вони обирають для дебютантки закороткі спідниці, які в сидячій позиції мають капосну звичку задиратися вище потрібного. Відтак Людмила весь час змушена сидіти на крайчику дивана, схрестивши ноги та ще й поклавши на них руки - щоб, не доведи господи, не показати світові більше ніж треба. Може, все-таки варто було б нове обличчя «Сніданку...» одягти так, аби ведуча не думала, на скільки зайвих сантиметрів оголиться її стегно перед камерами?

 

У цьому плані ведучій ранкових випусків ТСН Марічці Падалко пощастило набагато більше - вона собі може дозволити будь-який низ, бо стоїть за бюрком. До речі, про контент цих новин. Зрозуміло, що глядачеві зранку не потрібні криваві ДТП та страхітливі вбивства немовлят. Відтак, якщо така ДТП й потрапляє до випуску ранкової ТСН, то без натуралістичних подробиць. Але якщо бобри вже догризають ліси на Донеччині або ж польські біологи роблять щеплення черкаським каштанам, то про це треба нагадати кілька разів за три години. Тим часом 22 серпня про паскудний інцидент із російським актором Олексієм Паніним у Криму тут повідомили скупо: мовляв, цей актор - відомий скандаліст, тож не дивно, що й в Алушті він відзначився. Під час демонстрації архівних кадрів про гучні скандали з лауреатом Державної премії РФ у галузі кінематографу та розповіді про власне ДТП за участю Паніна й кримського водія рухома стрічка новин повідомляла, що актор назвав того, з ким зіткнувся на дорозі, «хамським бидлом». Але, щоб прочитати цю інформацію, довелося напружувати очі - білий шрифт на червоній підложці наполовину розмивається.

 

В оновленому «Сніданку...», зокрема в ТСН, трапляються й ексклюзиви, як-от репортаж Віталія Седюка зі штату Джорджія, США, про те, які терміни ув'язнення світять членам родини українських емігрантів за знущання зі всиновлених українських таки дітей.

 

Ну, а роль «пандочки, яка народилася в зоопарку» (цитата з відомої фотожаби про ТСН) залюбки виконують їжачата-альбіноси, які народилися в московському зоопарку.

 

Нікуди не ділося й настирливе «Аромоксамит кави «Якобс»...», промовлене так само оксамитовим голосом Руслана Сенічкіна не менше тисячі разів за кілька років, відколи він став ведучим ранкових ефірів на «Плюсах». І в новому сезоні «Аромоксамит» залишився генеральним спонсором «Сніданку...», й не продекламувати свою коронну фразу ведучий не має права. Щоправда, з певними модифікаціями - тепер «Аромоксамит кави «Якобс» не «запрошує гостей», а пропонує своє запитання до них. Рубрика ж називається «Тепле спілкування».

 

Корисні рубрики «Особистий рахунок», «Речі до речі», «Економічна правда» залишилися на своїх місцях. Як і «Міста. Мій путівник» чи «Правила сніданку». До останніх Сенічкін не допускає нікого, готуючи всі сніданки сам.

 

Натомість рубрику «Історії кохання» змінила «Казка «Сніданку». Її герої розповідають про колізії, що їх вони пережили, й віру в чудеса, яка допомогла здолати все. Соломію Вітвіцьку шанувальники відтепер можуть споглядати з самого ранку - її включення в «Сніданку...» - це такі собі міні-дайджести «ТСН. Особливе», а заразом - анонси його свіжого випуску. Про що сама ведуча не стомлюється нагадувати. Соломія запозичила прощальну фразу ще в однієї зірки «1+1», тому, коли вона каже глядачеві й ведучим «Па-па! Ваша Соломія Вітвіцька», в уяві щоразу зринає нетлінний образ Каті Осадчої. Зрештою, це не найгірший взірець для наслідування. Хоча можна було б вигадати й щось оригінальне.

 

Насамкінець - про пошесть, що останнім часом буквально косить лави більшості телевізійних редакторів. Ідеться про помилки в ефірі. І не мовні, як у «Ранкових курасанах» на ТВі, бо в «Сніданку...» з мовою у ведучих нібито все гаразд. (Черговий респект Сенічкіну, який подолав мовну скутість та звичку думати російською, якими він відзначався на своїх перших ефірах у проекті.) Це очевидний недогляд редакторів, коли в українській інфографіці раптом виринає цілком російське слово «литр». Або ж, коли анонсується фільм «Диявол носить Prada» в недільному ефірі, про що сказали й ведучий, і автор сюжету, на екрані з'являється анонс картини на... суботу.

 

Можна було б на все це не звертати уваги, погоджуючись із виправданнями про запарку прямого ефіру чи занадто ранній час виходу програми... Але навряд чи інфографіку створюють просто в процесі, за кілька хвилин до її виведення на екран.

 

А ще тут хотілося би попросити старожила й колись одноосібного господаря «Сніданку...» Руслана, аби він усе-таки звертав більше уваги на свою чарівну партнерку. Їй-бо, Людмила Барбір того варта!

 

Фото - 1plus1.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18833
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду